ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελευταία ημέρα των συνομιλιών στο Μον Πελεράν χωρίς ουσιαστική πρόοδο

Τελευταία ημέρα των συνομιλιών στο Μον Πελεράν χωρίς ουσιαστική πρόοδο

Τελευταία ημέρα, εκτός απροόπτου, σήμερα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν, για την επίτευξη συμφωνίας επί των κριτηρίων για το εδαφικό που θα αποτυπωθούν σε χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πριν την έναρξη της συνάντησης των δυο ηγετών το πρωί αναμένεται ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε θα  έχει χωριστές συναντήσεις μαζί τους που θα διαρκέσουν γύρω στη μισή ώρα.

Σε ότι αφορά το δείπνο εργασίας των δυο ηγετών την Κυριακή 20/11 στο ξενοδοχείο Le Mirador, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκειά του έγινε γενική συζήτηση και πως οι δυο ηγέτες «δεν μίλησαν συγκεκριμένα και αποκλειστικά για τα κριτήρια».

Στο δείπνο συμμετείχαν επίσης ο κ. `Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σε κάποια στιγμή τα τέσσερα μέλη των δυο διαπραγματευτικών ομάδων αποχώρησαν και το δείπνο των δυο ηγετών συνεχίστηκε μόνο στην παρουσία του κ. `Ειντε και της κ. Σπέχαρ.

Σε ότι αφορά τη σημερινή ημέρα, χθεσινή πληροφόρηση από τα Ηνωμένα `Εθνη ανέφερε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να προβεί αργά το απόγευμα σε δήλωση προς τα ΜΜΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top