Καταδίκη Ξιούρουππα: Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η θέση ότι σκότωσε τον Γιώτη εν βρασμώ ψυχής

Καταδίκη Ξιούρουππα: Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η θέση ότι σκότωσε τον Γιώτη εν βρασμώ ψυχής

Σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση όπου οι δικαστές του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας έλαβαν υπόψη ως μετριαστικό παράγοντα προς όφελος του Ξιούρουππα ήταν η άμεση παραδοχή του.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του Κακουργιοδικείου για την 20ετη ποινή φυλάκισης γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε αμέσως στην Αστυνομία,αλλά και στο δικαστήριο τη διάπραξη του εγκλήματος.

Μάλιστα αυτό έγινε σε δυο περιπτώσεις όπως επισημάνθηκε στην δικαστική διαδικασία (21/11) για επιβολή της ποινής του. Ο Ξιούρουππας κατά στην σύλληψη του και μεταφορά του στον αστυνομικό Σταθμό του Κάτω Πύργου παραδέχθηκε ενοχή αναφέροντας πως αυτός τον σκότωσε, ενώ υπέδειξε και το πιστόλι.

Επίσης, ο Γιώργος Ξιούρουππας παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή του για τον φόνο του «Γιώτη».

Με λίγα λόγια η πράξη του να παραδεχθεί τα όσα διέπραξε αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως στοιχειό μεταμέλειας.

Η θέση ότι ο Ξιούρουππας πυροβόλησε το θύμα εν βρασμώ ψυχής, δεν έγινεαποδεκτή από το δικαστήριο, καθώς όπως επεξηγείται στην απόφαση μεσολάβησαν τέσσερις ώρες από τη στιγμή που ο Παναγιώτης Χριστοδούλου τον εξύβρισε και χειρονόμησε εναντίον του μέχρι τη στιγμή που συναντήθηκαν ξανά στο κέντρο διασκέδασης που διεπράχθη ο φόνος.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΞΙΟΥΡΟΥΠΠΑ: Οι βαριές κουβέντες μεταξύ τους και το απειλητικό τηλεφώνημα – «Βάλλουμε τζιαί εμείς πόμπες – Εν με τούτο που να τον σκοτώσω»

Πριν τα 60 του ελεύθερος ο Γιώργος Ξιούρουππας – Έχει τρία παιδιά, 20 και 8 ετών

20 χρόνια στον Ξιούρουππα – Αναμενόμενη η ποινή -Το «προφητικό» δημοσίευμα του ThemaOnline

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE