Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Βάσος Χριστοδούλου

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Βάσος Χριστοδούλου

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ ανακοίνωσε το θάνατο του βετεράνου συνδικαλιστή Βάσου Χριστοδούλου και εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 14:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βάσος Χριστοδούλου  γεννήθηκε στο χωριό Βουνό της επαρχίας Κερύνειας το 1929 και εξάσκησε το επάγγελμα του υποδηματεργάτη .    
 
Σύντομα εντάχθηκε στις γραμμές του Συνδικαλιστικού Κινήματος και  πρωτοστάτησε στους αγώνες των εργαζομένων. Σαν αποτέλεσμα της δράσης του, το 1960 εκλέγεται στη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων Ένδυσης και Υπόδησης στο τμήμα Λευκωσίας. 
 
Το 1974 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας,  θέση που διατήρησε μέχρι την αφυπηρέτηση του.
 
Ο Βάσος Χριστοδούλου  υπήρξε για σειρά ετών μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΠΕΟ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

Η Ολομέλεια ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί το Σύνταγμα ώστε να καταστεί εφικτή η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους, αντί το δέκατο όγδοο που προβλέπεται σήμερα, και κατ’ επέκταση η άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE