ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Οζγκιουργκιούν: Καλεί την Ε/κ πλευρά να αποκτήσει «κοινή λογική - Ο Αναστασιάδης πήγε «ζητώντας τα πάντα»

Προκλητικός ο Οζγκιουργκιούν: Καλεί την Ε/κ πλευρά να αποκτήσει «κοινή λογική - Ο Αναστασιάδης πήγε «ζητώντας τα πάντα»

Παρά την «ιδιαίτερα ευέλικτη», όπως τη χαρακτήρισε, προσέγγιση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί η προσέγγιση του «ζητώ τα πάντα» που είχε η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτό που προκάλεσε τη λήξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας χωρίς αποτέλεσμα, ισχυρίστηκε ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, σε σχέση με το Μοντ Πελεράν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωσή του που έγινε από το γραφείο του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του παράνομου Μπαϊράκ, ο κ. Οζγκιουργκιούν εκφράζει την ελπίδα η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποκτήσει “κοινή λογική”- κατά την έκφρασή του - αλλιώς δεν θα είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο.

Το αρνητικό αποτέλεσμα στο Μοντ Πελεράν δεν προέκυψε λόγω της Τουρκίας ή του ψευδοκράτους αλλά λόγω της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Ελλάδας, υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα αποδεχθούν ποτέ να είναι μια μειονότητα και θέλουν ισότητα, διζωνικότητα και σύστημα εγγυήσεων.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά ποτέ δεν απέφυγε μια συμφωνία, είπε, θέτοντας το ερώτημα ως πότε θα πρέπει η τουρκοκυπριακή πλευρά να περιμένει την ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι οι Τουρκοκύπριοι θα είναι οι εταίροι τους.

 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top