Εθνική Φρουρά: Στη βουλή το νομοσχέδιο για απαλλαγές – Η ΕΣΣΟ που δεν θα δικαιούται προσωρινή απόλυση λόγω ΣΥΟΠ

Εθνική Φρουρά: Στη βουλή το νομοσχέδιο για απαλλαγές – Η ΕΣΣΟ που δεν θα δικαιούται προσωρινή απόλυση λόγω ΣΥΟΠ

Στη Βουλή για συζήτηση έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι στρατεύσιμοι θα λαμβάνουν απαλλαγή ή αναστολή.

Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι να μειώσει την φυγοστρατία.

Γι αυτό τον σκοπό προωθεί συγκεκριμένες αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα στόχος είναι δημιουργηθεί μια καινούργια επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τρεις ψυχιάτρους, δυο ψυχολόγους ή εργοθεραπευτές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τερματίζοντας στην ουσία την διαδικασία που ακολουθούσαν εθνοφρουροί στο παρελθόν όπου με μια γνωμάτευση ψυχιάτρου έπαιρναν αναβολή ή αναστολή.

Επιπλέον στρατιώτες οι οποίοι παρουσιάζουν πρόβλημα προσαρμογής, μετά από σχετική πιστοποίηση θα υπηρετούν 18μηνη θητεία και όχι 14μηνη αλλά, στην Πολιτική Άμυνα.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχει η εισήγηση για τους εθνοφρουρούς και μόνο της 2015 Β ΕΣΣΟ, να εξαιρεθούν από την δυνατότητα χορήγησης προσωρινής απόλυσης για σπουδές.  

Το αιτιολογικό που συνοδεύει το νομοσχέδιο είναι ότι τυχόν χορήγηση αυτής της άδειας θα αποδυνάμωνε την επιχειρησιακή ικανότητα της Ε.Φ, αφού όσοι εθνοφρουροί κατάχθηκαν τον Ιούλιο του 2015 θα υπηρετήσουν μειωμένη θητεία 18 μηνών.

Ως εκ τούτου οι ΣΥΟΠ δεν θα είναι έτοιμοι να τους αντικαταστήσουν. Σημειώνεται ότι αυτή η εισήγηση αφορά μόνο την σειρά 2015 Β ΕΣΣΟ και αν περάσει από την βουλή θα ισχύει μόνο για φέτος.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό

Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό

Υπέρ της προσπάθειας για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό τάχθηκαν πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε παρεμβάσεις τους, μετά τη δήλωση της Προέδρου του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο πλαίσιο σύντομης συζήτησης για το Κυπριακό στην Ολομέλεια του σώματος, που συνέρχεται στο Στρασβούργο. Εκ μέρους της ακροδεξιάς, κατά της βάσης λύσης των Ηνωμένων Εθνών τάχθηκαν ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, και Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Αφροδίτη Λατινοπούλου.