ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόφαση Σταθμός του Επ. Δικαστηρίου Λάρνακας για εκποίηση ακίνητης περιουσίας

Απόφαση Σταθμός του Επ. Δικαστηρίου Λάρνακας για εκποίηση ακίνητης περιουσίας

Σύμφωνα με την Απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στην Έφεση/Αίτηση ενώπιον του Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή κ. Ηλία Γεωργίου, Τραπεζικό Ίδρυμα απέτυχε σε Αίτηση για εκποίηση ακίνητης περιουσίας εξ’ αποφάσεως οφειλέτη καθότι ο τελευταίος είχε στο μεσοδιάστημα καταχωρήσει Αγωγή στο Δικαστήριο εναντίον του Τραπεζικού Ιδρύματος.

Όπως αυτολεξεί αναφέρει το Δικαστήριο στην Απόφαση του ημερομηνίας 24 Νοεμβρίου 2016:

“Σε αντίθετη περίπτωση, η αγωγή, χωρίς να εξεταστεί, θα ήταν άνευ αντικειμένου και κατ’ επέκταση θα ισοδυναμούσε με άρνηση δικαιοσύνης και παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης στο Δικαστήριο και αποτελεσματικής θεραπείας, δικαιώματα τα οποία διασφαλίζονται τόσο από τα άρθρα 6.1 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και από το άρθρο 30.2 του Συντάγματος. Συνεπώς … δικαιολογείται η έκδοση διατάγματος για παραμερισμό της ειδοποίησης της σκοπούμενης πώλησης”.

Αυτό σημαίνει ότι με την Δικαστική Απόφαση δίδεται αναπνοή αλλά και σανίδα σωτηρίας στους ενυπόθηκους οφειλέτες αφού όταν επιδοθεί η ειδοποίηση πώλησης του ενυπόθηκου ακινήτου, οι τελευταίοι μπορούν να αποταθούν  στο Δικαστήριο με την άμεση καταχώρηση Αγωγής η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμεριστεί αυτόματα η ειδοποίηση πώλησης. 

Το παρόν άρθρο επιμελήθηκαν τα δικηγορικά γραφεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε..

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top