Ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα – Χρησιμοποίησε τα ίδια σχέδια!

Ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα – Χρησιμοποίησε τα ίδια σχέδια!

Κι όμως, παρά τη διαφορά ιδεολογίας, ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γεώργιο Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα!

Όπως γράφει ο Γιάννης Ιωάννου στον «Πολίτη», σε τηλεγράφημά του (1959) προς τον Γεώργιο Γρίβα ο Φιντέλ Κάστρο εξέφρασε όχι μόνο τον θαυμασμό του για τον αγώνα των Κυπρίων μαχητών της ΕΟΚΑ, αλλά ανέδειξε και ότι το παράδειγμα της ΕΟΚΑ στάθηκε πηγή έμπνευσης γι΄ αυτόν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Πολίτη», ο Κάστρο έγραψε στον Γρίβα μεταξύ άλλων: «Στρατηγέ ο Αγώνας σου με συναρπάζει».

«Όταν ο Γρίβας απεβίωσε το 1974», γράφει ο Γιάννης Ιωάννου, «ο Φιντέλ Κάστρο απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στη σύζυγό του αναφέροντας πως «εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα πρόσωπα της τραγωδίας στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα και βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι, θρήνος στην Ελλάδα

Τα πρόσωπα της τραγωδίας στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα και βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι, θρήνος στην Ελλάδα

Σε μία από τις πιο συγκλονιστικές ορειβατικές τραγωδίες των τελευταίων ετών, τέσσερις άνθρωποι που μοιράζονταν την αγάπη για το βουνό και τη φύση έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια Όρη, όταν χιονοστιβάδα τους καταπλάκωσε σε δύσβατο σημείο της Φωκίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE