Ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα – Χρησιμοποίησε τα ίδια σχέδια!

Ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα – Χρησιμοποίησε τα ίδια σχέδια!

Κι όμως, παρά τη διαφορά ιδεολογίας, ο Φιντέλ Κάστρο εμπνεύστηκε από τον Γεώργιο Γρίβα για την επανάσταση στην Κούβα!

Όπως γράφει ο Γιάννης Ιωάννου στον «Πολίτη», σε τηλεγράφημά του (1959) προς τον Γεώργιο Γρίβα ο Φιντέλ Κάστρο εξέφρασε όχι μόνο τον θαυμασμό του για τον αγώνα των Κυπρίων μαχητών της ΕΟΚΑ, αλλά ανέδειξε και ότι το παράδειγμα της ΕΟΚΑ στάθηκε πηγή έμπνευσης γι΄ αυτόν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Πολίτη», ο Κάστρο έγραψε στον Γρίβα μεταξύ άλλων: «Στρατηγέ ο Αγώνας σου με συναρπάζει».

«Όταν ο Γρίβας απεβίωσε το 1974», γράφει ο Γιάννης Ιωάννου, «ο Φιντέλ Κάστρο απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στη σύζυγό του αναφέροντας πως «εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλεσμα ΠτΔ στους πολίτες να κρίνουν την Κυβέρνηση - «Καινοτόμα πολιτική πράξη»

Κάλεσμα ΠτΔ στους πολίτες να κρίνουν την Κυβέρνηση - «Καινοτόμα πολιτική πράξη»

Την πλατφόρμα diakivernisi.gov.cy καλεί τους πολίτες να επισκεφτούν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να ενημερωθούν και να κρίνουν τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη.

BEST OF TOTHEMAONLINE