'Ειντε: «Να μην χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα»

'Ειντε: «Να μην χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα»

Εργαζόμαστε προσπαθώντας να βρούμε ένα τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό θα επαναρχίσει και ότι δεν θα χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης 29/11 με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. 'Ειντε είπε πως μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με τους δυο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, παραμένει πεπεισμένος πως και οι δυο ηγέτες έχουν την ισχυρή επιθυμία να πραγματοποιηθεί αυτό (η επανέναρξη της διαδικασίας) και πως του το μετέφεραν αυτό ξεκάθαρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Νεοφύτου είπε στις δηλώσεις του πως είναι γνωστή η θέση της δικής μας πλευράς και του Προέδρου Αναστασιάδη ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος.

Είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα. Δεν μάθαμε να τα παρατάμε. Στα δύσκολα και στα μεγάλα είναι που βγαίνουμε μπροστά, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE