LIKE ONLINE

Βρετανία: Η Μπεθ έπεσε για ύπνο τον Νοέμβριο και ξύπνησε 6 μήνες μετά

Βρετανία: Η Μπεθ έπεσε για ύπνο τον Νοέμβριο και ξύπνησε 6 μήνες μετά

Τον Νοέμβριο του 2011, λίγο πριν κλείσει τα 17, η Μπεθ Γκούντιερ από το Σάρεϊ της νοτιοανατολικής Αγγλίας είπε να πάρει έναν υπνάκο...Οι δικοί της έκαναν... μαύρα μάτια να την ξαναδούν, αφού ουσιαστικά ξύπνησε έξι μήνες μετά!

Για όλο αυτό το διάστημα, η Μπεθ κοιμόταν 22 ώρες την ημέρα. Τις υπόλοιπες δύο ώρες παρέμενε σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και μετά βίας κατάφερνε να φάει κάτι και να πάει στην τουαλέτα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η κατάσταση έχει μείνει λίγο πολύ η ίδια, αφού η 22χρονη πλέον Μπεθ κοιμάται κατά μέσο όρο 18 ώρες την ημέρα!

Η νεαρή κοπέλα έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Kleine-Levin (KLS), το οποίο πήρε το όνομά του από τους δύο γιατρούς που το αναγνώρισαν για πρώτη φορά πριν από έναν αιώνα περίπου και είναι ευρύτερα γνωστό ως «Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης». Βέβαια, τίποτα στη ζωή της Μπεθ δεν θυμίζει παραμύθι, αφού το σύνδρομο της στερεί τα πιο παραγωγικά της χρόνια.

Εκτιμάται ότι το Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης εμφανίζεται σε έναν ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση του συνδρόμου παραμένουν μυστήριο και δεν υπάρχει θεραπεία, έχει παρατηρηθεί όμως ότι εμφανίζεται κυρίως σε άτομα εφηβικής ηλικίας, κατά μέσο όρο στην ηλικία των 16 ετών.

3AADA08600000578 3980288 image a 144 1480384949392

Τους τελευταίους δυόμισι μήνες η Μπεθ βιώνει ένα ακόμη επεισόδιο. Τίποτα δεν μπορεί να την ξυπνήσει όταν πέφτει σε βαθύ ύπνο – ούτε φάρμακα, ούτε δυνατοί ήχοι.Περνά λοιπόν όλη την ημέρα της φορώντας πιτζάμες, ξαπλωμένη στο κρεβάτι της ή στον καναπέ. Όταν –σπανίως– βγαίνει από το σπίτι για να πάει στον γιατρό, πρέπει να μετακινηθεί με αναπηρικό καροτσάκι, αφού νιώθει υπερβολικά κουρασμένη για να περπατήσει, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Λίγο πριν εκδηλωθεί το πρώτο επεισόδιο, τον χειμώνα του 2011, η Μπεθ είχε περάσει αμυγδαλίτιδα και οι γιατροί υποπτεύονται ότι η λοίμωξη ίσως είναι αυτή που πυροδότησε το σύνδρομο. Μια λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον εγκέφαλο και, σε άτομα με γενετική προδιάθεση, η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη στον θάλαμο και τον υποθάλαμο, τις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τον κύκλο του ύπνου και τα αισθητηριακά ερεθίσματα.

 

Πηγή: OnMed.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top