Πρόθεση να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο εξέφρασε ο Τζον Κέρι

Πρόθεση να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο εξέφρασε ο Τζον Κέρι

Πιθανή θεωρείται η πραγματοποίηση επίσκεψης στη Λευκωσία, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που θα βρίσκεται στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, για την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τη Λευκωσία, για να προσφέρει η υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις προσπάθειες των δύο ηγετών να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες και να τροχοδρομήσουν εκ νέου τις συνομιλίες για διευθέτηση του κυπριακού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απάντηση της Λευκωσίας ήταν θετική, ωστόσο καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στις 8 Δεκεμβρίου στα Ιεροσόλυμα για την τριμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μπενιαμίν Νετανιάχου και Αλέξη Τσίπρα, θα επιστρέψει στην Κύπρο νωρίς το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίθηκε ακόμη σε σχετικό μας ερώτημα, ενώ στο ζήτημα της επίσκεψης του βοηθού υφυπουργού Τζόναθαν Κόεν, που σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται την Πέμπτη στη Λευκωσία, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει κάτι προς ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE