ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο πατέρας του ήθελε να γίνει πυγμάχος ή χασάπης. Εκείνος, επέλεξε να ζωγραφίζει αφίσες για κινηματογράφους. Ακόμη και ο Κλιντ Ιστγουντ του ζήτησε αφίσα

Ο πατέρας του ήθελε να γίνει πυγμάχος ή χασάπης. Εκείνος, επέλεξε να ζωγραφίζει αφίσες για κινηματογράφους. Ακόμη και ο Κλιντ Ιστγουντ του ζήτησε αφίσα

Ο κινηματογράφος Αθήναιον στους Αμπελόκηπους είναι από τους τελευταίους στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί χειροποίητες αφίσες.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτές εργάζεται εδώ και 60 χρόνια ως ζωγράφος και απ’ ό,τι φαίνεται δεν σκοπεύει να σταματήσει σύντομα.
Το όνομά του είναι Βασίλης Δημητρίου και σήμερα είναι 80 ετών.
Ζωγραφίζει για τον κινηματογράφο Αθήναιον εδώ και 40 χρόνια, με πρώτη αφίσα για την ταινία «Mad Max» το 1976. Από τότε έχει ζωγραφίσει περισσότερες από 300 αφίσες στο χέρι και όχι μόνο για το Αθήναιον.
Πριν μόλις δέκα χρόνια ζωγράφιζε για τουλάχιστον 10 κινηματογράφους στην Αθήνα ταυτόχρονα. Ακόμα παλαιότερα έφτιαχνε αφίσες για 15 κινηματογραφικές αίθουσες. Μερικές εξ αυτών ήταν  οι Ιντεάλ, Αττικόν, Απόλλων, Ρεξ, Άστορ, Άνεσις και Άστρον.
Ο ταλαντούχος Βασίλης Δημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε φτωχική οικογένεια στην Κυψέλη.
Από μικρός είχε πάθος με την ζωγραφική αλλά οι γονείς του δεν το ενέκριναν. Ο πατέρας του εργαζόταν ως τραπεζοκόμος και ερασιτέχνης πυγμάχος. Του έλεγε πως η ζωγραφική δεν είναι ανδρική υπόθεση και πως οι ζωγράφοι πάντα πεινάνε.
Ήθελε ο γιός του να γίνει χασάπης. Ο πρώτος που τον προέτρεψε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική ήταν η δασκάλα του στην Γ’ Δημοτικού. Εν ώρα διαλείμματος είχε ζωγραφίσει στον πίνακα μία αλεπού να κοιτάζει τσαμπιά σταφύλι.
Όταν η δασκάλα μπήκε στην αίθουσα ρώτησε ποιος το είχε κάνει κι εκείνος απάντησε «Εγώ». Τότε η δασκάλα του έδωσε μία γερή σφαλιάρα και του είπε να μην ξαναπεί ψέμματα, βάζοντάς τον να το ξαναζωγραφίσει μπροστά σε όλους.
Όταν ο Βασίλης το έφτιαξε, η δασκάλα έτρεξε και τον αγκάλιασε. Από τότε, του έδινε μπλοκ ζωγραφικής και τον παρότρυνε να καλλιεργήσει το ταλέντο του.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top