ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Το μείζον για μας είναι η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και η μη παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινημάτος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, αναφερόμενος, ταυτόχρονα, και σε εναλλακτική πρόταση του Κινήματος.

«Η δική μας η πρόταση και θέση είναι ότι θα πρέπει πριν από την έναρξη εφαρμογής της λύσης του Κυπριακού να έχουν αποχωρήσει όλα τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα» σημείωσε σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Ως εναλλακτική πρόταση, είπε, «έχουμε καταθέσει τη θέση ότι τα υπό τις Συνθήκες του `60 στρατεύματα, ελληνικά και τουρκικά, μπορούν να παραμείνουν για μια μικρή περίοδο μεταξύ της συμφωνίας και της πλήρους εφαρμογής της λύσης. Σε κείνη τη μικρή περίοδο των 90 ημερών που υπολογίζεται ότι θα γίνει η μετάβαση από τη μία κυβέρνηση στην κυβέρνηση του ομοσπονδιακού πλέον κράτους, θα μπορούσαν να παραμείνουν, για λόγους επαναφοράς στη νομιμότητα του `60, τα στρατεύματα που προνοούσαν οι συνθήκες του `60» διευκρίνισε.

Αλλά, κατέληξε, «η βασική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης του Κυπριακού».

 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top