ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαίνια επιτελείου Νικολαΐδη στην παρουσία Αβέρωφ και όχι μόνο

Εγκαίνια επιτελείου Νικολαΐδη στην παρουσία Αβέρωφ και όχι μόνο

Την εκτίμηση του στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στην πρόεδρο της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και στον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης στα εγκαίνια του επιτελείο του το βράδυ της Πέμπτης (1/12).

Δείτε την ομιλία:

«Απόψε, 1η μέρα του Δεκέμβρη, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Με μια μόνο κατάληξη, και με ένα μόνο στόχο: Στις 18 του Δεκέμβρη να φέρουμε την αλλαγή στη Λεμεσό.

Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου εκτίμηση  στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΗΣΥ, στην Πρόεδρο και τα μέλη της Αλληλεγγύης, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Κινήματος οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στην Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, και τις χιλιάδες συμπολιτών μου που πίστεψαν και στήριξαν την υποψηφιότητα μου. Γνωρίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη σας, είναι να εργαστώ σκληρά ώστε στις 18 του Δεκέμβρη να γιορτάσουνε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη για τη Λεμεσό.

Σε λίγες μέρες θα πάμε στην κάλπη για να αποφασίσουμε τι είδους πόλη θέλουμε. Θα αποφασίσουμε αν θέλουμε μια Λεμεσό με ένα λαμπερό παραλιακό μέτωπο, αλλά με μια εντελώς διαφορετική Λεμεσό πίσω από το παραλιακό μέτωπο. Μια ξεχασμένη Λεμεσό, με παραμελημένες συνοικίες από το Ζακάκι μέχρι την Αγία Φύλα. Μια Λεμεσό με μια σειρά προβλήματα, που για χρόνια παραμένουν άλυτα και μας ταλαιπωρούν καθημερινά και υποβαθμίζουν τη ζωή μας.

Είναι καιρός, μετά από 10 χρόνια να δούμε και την ξεχασμένη Λεμεσό. Είναι καιρός να αρχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Για 10 χρόνια φτιάξαμε τη βιτρίνα γης Λεμεσού. Έφτασε η ώρα να δούμε και την ουσία.

Η δική μας πρόταση είναι να μην αφήσουμε τη ψαλίδα να μεγαλώσει, τα προβλήματα να στοιβάζονται και ολόκληρες γειτονιές να υποβαθμίζονται. Η δική μας πρόταση είναι να δώσουμε συνέχεια στην ανάπτυξη με τρόπο ολοκληρωμένο και ισόρροπο, με μερίδιο στην ανάπτυξη για όλη τη Λεμεσό και για όλους τους Λεμεσιανούς. Είναι μια πρόταση που θα αντιμετωπίζει στην πράξη τα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή μας, όπως το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα νερά της βροχής που μετατρέπουν ολόκληρες γειτονιές σε μικρούς ποταμούς –είδαμε τι έγινε προχτές μετά από 20΄βροχή την έλλειψη αστυνόμευσης, τα αγριόχορτα και τις ακαθαρσίες στους χώρους πρασίνου, τα υψηλά δημοτικά τέλη, να αξιοποιήσουμε τη δημοτική περιουσία για να μειωθούν οι δημοτικές φορολογίες,

Να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του δήμου, δεν νοείται σήμερα ο δήμος Λεμεσού να μην έχει μηχανογράφηση, να μην έχει υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου.

Θέλουμε μια Λεμεσό με περισσότερο όραμα στα θέματα πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μια Λεμεσό που να αξιοποιεί με μεγαλύτερο δυναμισμό, ευκαιρίες σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι η οικονομική δραστηριότητα και ιδιαίτερα η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Θέλουμε μια Λεμεσό πιο ευαίσθητη στο περιβάλλον και πιο αλληλέγγυα στους πολίτες της που έχουν ανάγκη.

Αυτή τη Λεμεσό θέλουμε, και είναι στο χέρι σας, είναι στο χέρι μας στις 18 του Δεκέμβρη να μπούμε σε μια νέα εποχή για τη Λεμεσό.

Όμως η δική μας πρόταση δεν είναι μόνο μια πρόταση για τα προβλήματα και την ανάπτυξη της πόλης. Αφορά και κάτι παραπάνω. Είναι μια πρόταση   σωστής πολιτικής συμπεριφοράς , διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.

Και σωστή πολιτική συμπεριφορά σημαίνει όριο θητειών, σημαίνει να μην είσαι υποψήφιος κομματικής συναλλαγής, να μην είσαι υποψήφιος γιατί δεν πρέπει να χάσει το κόμμα σου τη Λεμεσό. Η Λεμεσός δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Η Λεμεσός ανήκει σε εσάς, στους δημότες της.

Σωστή πολιτική συμπεριφορά είναι να έχει ο κάθε πολίτης  άμεση πρόσβαση στο Δήμαρχο του, να μην βρίσκει κλειστή την πόρτα του, να μπορεί να του λέει προσωπικά την άποψη του αλλά και τα προβλήματα του.

Σωστή πολιτική συμπεριφορά είναι η τακτική δημόσια λογοδοσία του δημάρχου, γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα και πρέπει να ξέρουν τι έκανε και τι δεν έκανε ο Δήμαρχο που αυτοί εξέλεξαν.

Πάνω απ’ όλα όμως σωστή πολιτική συμπεριφορά είναι η χρηστή διοίκηση, η μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαπλοκής.

Σε μια εποχή όπου το πολιτικό μας σύστημα και η τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα ταλανίζονται από φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαπλοκής, οι πολίτες αναμένουν από τα δημόσια πρόσωπα απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες της χρηστής διοίκησης. Και χρηστή διοίκηση είναι η προσήλωση σε καθαρές αρχές, χωρίς εκπτώσεις και αναζήτηση νομικίστικων δικαιολογιών για να καλύψουν παραβίαση των κανόνων πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας.

Το πρόσφατο συμβάν με την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας ανέδειξε ένα μείζον θέμα για το δήμο Λεμεσού. Αντί αυτοκριτικής και συμμόρφωσης στις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για αποφυγή εμπλοκής στα του δήμου ατόμων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των δημοτικών αρχόντων, η αντίδραση ήταν εντελώς διαφορετική, Στην αρχή υπήρξε η απόκρυψη της επιστολής, και στη συνέχεια οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, χαρακτηρισμοί που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και σε άλλες εποχές. Δυστυχώς αυτές οι αντιδράσεις δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό ούτε προς τους θεσμούς της κυπριακής πολιτείας αλλά και ούτε προς το κοινό αίσθημα των πολιτών. Αυτό που σίγουρα δείχνουν είναι πρόθεση συνέχισης της ίδιας συμπεριφοράς παρά τη γενική κατακραυγή.

Μετά τα τελευταία συμβάντα, οι πολίτες της Λεμεσού άρχισαν να βλέπουν πιο καθαρά την πραγματική εικόνα.  Οι πολίτες της Λεμεσού άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι κρύβεται πίσω από μια πολύ προσεγμένη επικοινωνιακή εικόνα. Μια επικοινωνιακή εικόνα που οικειοποιείται έργα του ιδιωτικού τομέα, που οικειοποιείται έργα του κρατικού και ημικρατικού τομέα, που προσπαθεί να πιστωθεί αποκλειστικά μια προσπάθεια και ένα έργο συλλογικό, και που ταυτόχρονα μεταθέτει τις όποιες ευθύνες για λάθη και παραλήψεις σε άλλους. Μια επικοινωνιακή εικόνα που παρουσιάζει ένα δήμο σε εξαίρετη οικονομική κατάσταση τη στιγμή που τον επόμενο χρόνο θα χρειαστεί να δανειστεί, όχι για να κάνει έργα, αλλά για να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις του. Είναι καιρός να αφήσουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να μπούμε στα θέματα ουσίας. Σε ότι εξαρτάται από μένα, δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω τα πράματα με το όνομα τους, όση λάσπη και αν δεχτώ. Μέχρι της 18 του Δεκέμβρη οι πολίτες θα μάθουν όλη την αλήθεια για να αποφασίσουν σωστά.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας, θέλω να σας μεταφέρω ένα μόνο μήνυμα: Ένα μήνυμα από κάθε συνοικία, από κάθε γειτονιά, από χιλιάδες συμπολίτες μας. Ένα μήνυμα που δυναμώνει μέρα με τη μέρα και γίνεται  χιονοστιβάδα»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης (26/06) μετά από πληροφορία για νεκρό πρόσωπο στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top