Τα λένε στις 7 Δεκεμβρίου για το Κυπριακό Ακιντζί - Γιούνκερ

Τα λένε στις 7 Δεκεμβρίου για το Κυπριακό Ακιντζί - Γιούνκερ

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 17:00 τοπική ώρα Βρυξελλών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Ακιντζί - Γιούνκερ στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την πρόοδο των συζητήσεων για την επίλυση του Κυπριακού, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Το μήνυμα της Κομισιόν, η οποία παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις, σύμφωνα με τον Α.Βιντερστάιν, είναι πως καλωσορίζει την απόφαση των ηγετών να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα να θέσουν και πάλι στο τραπέζι των διμερών συζητήσεων το εδαφικό. Όλες  οι τελευταίες εξελίξεις θα τεθούν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, οποίος νωρίτερα θα έχει προεδρεύσει της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του κολεγίου των επιτρόπων.

Aπό την πλευρά της η εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερινι, δεν επιβεβαίωσε καμία συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος έχει να ταξιδέψει πολύ την επόμενη εβδομάδα και ως εκ τούτου δημοσίευσε στο επίσημο ημερολόγιο δραστηριοτήτων της Κομισιόν μόνο τις επιβεβαιωμένες συναντήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται εκτός Βρυξελλών και στο επίσημο ημερολόγιο της Κομισιόν δεν καταγράφεται καμία συνάντηση της με τον Μ. Ακιντζί, σε αντίθεση με την επιβεβαιωμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Έχει χιλιάδες στόχους και πολεμικά σχέδια για 3 έως 6 εβδομάδες το Ισραήλ

Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Έχει χιλιάδες στόχους και πολεμικά σχέδια για 3 έως 6 εβδομάδες το Ισραήλ

Με χιλιάδες προκαθορισμένους στόχους και πολεμικά σχέδια διάρκειας από τρεις έως έξι εβδομάδες εμφανίζεται να είναι προετοιμασμένο το Ισραήλ, την ώρα που βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon και Lockheed Martin F-35 Lightning II πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο, ενισχύοντας την παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE