Νέα πρόκληση από Ερντογάν : Καλεί τον λαό να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε τουρκικές λίρες

Νέα πρόκληση από Ερντογάν : Καλεί τον λαό να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε τουρκικές λίρες

Όσοι έχουν αποταμιεύσεις σε ξένα νομίσματα, ας τις μετατρέψουν σε χρυσό, ας τις μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες. Ώστε η τουρκική λίρα και ο χρυσός να κερδίσουν σε αξία», δήλωσε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Παρασκευή 02/12 τους συμπολίτες του να μετατρέψουν τις καταθέσεις που έχουν σε ξένα νομίσματα σε τουρκικές λίρες για να υποστηρίξουν την οικονομία της χώρας.

«Όσοι έχουν αποταμιεύσεις σε ξένα νομίσματα, ας τις μετατρέψουν σε χρυσό, ας τις μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες. Ώστε η τουρκική λίρα και ο χρυσός να κερδίσουν σε αξία», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα σπάει κάθε εβδομάδα και ένα αρνητικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου εξαιτίας των πολιτικών ανησυχιών και της τεταμένης κατάστασης ασφαλείας στη χώρα.

Οι αγορές ανησυχούν επίσης για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Ερντογάν στην οικονομία, καθώς δεν έχει σταματήσει να ζητά από την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκιά της, παρά τον αυξημένο πληθωρισμό.

Από Protothema.gr 

 

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη μείωση των επιτοκίων», τόνισε και πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος. «Αυτό που λέω ισχύει και για τις δημόσιες τράπεζες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE