Στο Ανώτατο στις 20 Δεκεμβρίου η έφεση του Αιγύπτιου αεροπειρατή – Αναμένεται να προσκομίσει νέα στοιχεία

Στο Ανώτατο στις 20 Δεκεμβρίου η έφεση του Αιγύπτιου αεροπειρατή – Αναμένεται να προσκομίσει νέα στοιχεία

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει στις 20 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί την αίτηση της δικηγόρου του Αιγύπτιου αεροπειρατή Σεϊφ Ελτιν Μουσταφά για προσκόμιση νέων στοιχείων στο πλαίσιο της έφεσης του Αιγύπτιου εναντίον της απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση του στη χώρα του.

Η δικηγόρος του εκζητουμένου με την εν λόγω αίτηση ζητά την άδεια του Δικαστηρίου να καταχωρήσει δύο έγγραφα ως νέα στοιχεία που ενισχύουν τους λόγους που ο εκζητούμενος ζητά τη μη έκδοση του και επιβεβαιώνουν ως αξιόπιστους τους ισχυρισμούς του ότι εφόσον εκδοθεί θα υποστεί βασανιστήρια, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση.

Πρόκειται για μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας και μια αξιολόγηση ενός γιατρού με ειδικότητα στα θέματα βασανισμών. Η Νομική Υπηρεσία φέρει ένσταση ως προς την προσκόμιση αυτών των εγγράφων και εναπόκειται πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει κατά πόσον θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει την αίτηση.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE