«Κολυμπούες» τα φράγματα της Κύπρου – Σε τραγική κατάσταση οι υδατοφράκτες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Κολυμπούες» τα φράγματα της Κύπρου – Σε τραγική κατάσταση οι υδατοφράκτες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κάθε άλλο παρά φράγματα θυμίζουν, παρά τις βροχές των τελευταίων ημερών.

Του Μιχάλη Μενελάου

Μοιάζουν περισσότερο με μικρές λιμνούλες τα φράγμα της Κύπρου, παρά τις βροχές των τελευταίων ημερών.

Μπορεί οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα να πλημμύρησαν πολλούς δρόμους στις πόλεις και τα χωριά ανά το παγκύπριο, η κατάσταση όμως στους υδατοφράκτες παραμένει όμως τραγική. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του φράγματος της Βυζακιάς στην επαρχία Λευκωσίας, όπου το άλλοτε «περήφανο» φράγμα είναι πλέον μια λιμνούλα.

Το μεγαλύτερο μέρος του φράγματος είναι άδειο, με τους επισκέπτες να μπορούν να περπατήσουν μέσα σε αυτόν φτάνοντας σε σημεία που παλαιότερα ήταν καλυμμένα από πολλά μέτρα νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υδατοφράκτης Βυζακιάς κτίστηκε το 1994, έχει ύψος 37 μέτρα και χωρητικότητα 1.690.000 κυβικών μέτρων νερού.

O υδατοφράκτης παλαιότερα

Ο υδατοφράκτης τώρα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE