ΙΤΑΛΙΑ: Βαριά ήττα στο δημοψήφισμα του Ρέντσι, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτηση του

ΙΤΑΛΙΑ: Βαριά ήττα στο δημοψήφισμα του Ρέντσι, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτηση του

Βαριά ήττα για τον Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται στα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων.

Η πρόβλεψη του Piepoli Institute/IPR για το δίκτυο RAI δίνει στο "ναι" 39%-43%, και στο "όχι" 57%-61%. Οι εκτιμήσεις αυτές παραπέμπουν σε ακόμη μεγαλύτερη ήττα για τον Ρέντσι από εκείνη που προέβλεψαν τα exit poll.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε την παραίτησή του, την οποία θα υποβάλει στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

"Η εμπειρία μου ως επικεφαλής της κυβέρνησης σταματά εδώ", δήλωσε μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση, διευκρινίζοντας ότι θα υποβάλει αύριο την παραίτησή του μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι απολύτως ξεκάθαρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και σαφώς νίκησε το "όχι" . Ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα και κάλεσε το στρατόπεδο του "όχι" να κάνει προτάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ, συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση στο πλαίσιο που έθεσαν οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη συνάντηση τους στις 2 Απριλίου, την πρώτη που είχαν μετά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE