Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στην περιοχή των Εξαρχείων κοντά στο Πολυτεχνείο όπου κατευθύνθηκαν μετά την ολοκλήρωση της μαχητικής αλλά ήρεμης πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άτομα του μπλοκ που πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές διαλύθηκαν ήσυχα.

Οδοφράγματα έχουν στηθεί στις οδούς Εμ. Μπενάκη και Στουρνάρα με μάρμαρα που έχουν αποσπαστεί από τα πεζοδρόμια και από τις εισόδους παρακείμενων πολυκατοικιών ενώ έχουν πυρποληθεί κάδοι απορριμμάτων και εκτοξεύονται μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, έχουν γίνει 18 προσαγωγές.

Το κτίριο του Πολυτεχνείου παραμένει κλειστό έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου 2008 είχε δολοφονηθεί σε δρόμο των Εξαρχείων από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Η δολοφονία είχε πυροδοτήσει κύμα μαζικών και βίαιων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα επί μέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE