ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Περδίκης χαιρέτισε την κοινή διακήρυξη των πέντε κομμάτων για το Κυπριακό

Ο Περδίκης χαιρέτισε την κοινή διακήρυξη των πέντε κομμάτων για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης χαιρέτισε την εποικοδομητική, όπως είπε, “και θετικά ενεργητική παρέμβαση των πέντε κομμάτων, μέσω κοινής διακήρυξης, στο ζήτημα της σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό για την πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι “αυτή η παρέμβαση έχει τη σημασία της γιατί έρχεται ενώ η τ/κ πλευρά και η Τουρκία ξεκαθαρίζουν ότι αυτό συμφωνήθηκε στο δείπνο ήταν μία πενταμερής διάσκεψη και η θέση τους παραμένει άτεγκτη για πενταμερή διάσκεψη”.

“Είναι για αυτό που θα πρέπει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να διορθωθεί το λάθος της συμφωνίας του δείπνου να υπάρξει ενότητα και στοχοπροσήλωση”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι το Κίνημα έχει δώσει “πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει ότι στη διεθνή διάσκεψη θα είναι παρούσα επισήμως η Κυπριακή Δημοκρατία, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ΕΕ, ως μέρη της διάσκεψης και όχι ως παρατηρητές”.

Είπε ακόμη ότι σε αυτή την προσπάθεια δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας με την κοινή διακήρυξη των πέντε κομμάτων και εξέφρασε την ελπίδα “αυτό το δρόμο της ενότητας ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα και δη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”.

“Ήδη έχω ετοιμάσει προσθήκη στο αυριανό ψήφισμα της Βουλής για τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα που να περιλαμβάνει την κοινή μας θέση ότι το θέμα των εγγυήσεων και των στρατευμάτων θα συζητηθεί σε μια διεθνή διάσκεψη”, πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ελπίδα “την Παρασκευή 09/12  η Βουλή ομόφωνα θα στηρίξει την πρόταση μας για ψήφισμα η οποία ταλαιπωρείται για πολλές εβδομάδες από τον Άννα στον Καϊάφα”.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στη Λεμεσό - Στο Νοσοκομείο δύο πρόσωπα, ζημιές και σε οχήματα



Σε θολά νερά το Κυπριακό - Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Σε θολά νερά το Κυπριακό - Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Κλειστά θέλησε να κρατήσει τα χαρτιά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top