Νεκρός ο «εγκέφαλος» του αιματοκυλίσματος στο περιοδικό Charlie Hebdo

Νεκρός ο «εγκέφαλος» του αιματοκυλίσματος στο περιοδικό Charlie Hebdo

Η αμερικανική διοίκηση ανακοίνωσε ότι ο Μπουμπακέρ ελ Χακίμ σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της πόλης Ράκκα στη Συρία, στις 26 Νοεμβρίου

Νεκρός από βομβαρδισμό στη Συρία είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, ο επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo, τον Ιανουάριο του 2015.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 09/12 , Μπουμπακέρ ελ Χακίμ σκοτώθηκε στην πόλη Ράκκα, στις 26 Νοεμβρίου. Ο 33χρονος Γαλλο-τυνήσιος ήταν ένα από τα στελέχη που διαδραμάτιζαν ιδιαίτερο ρόλο στον σχεδιασμό των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους και μέντορας των δύο αδερφών που εκτέλεσαν τους δημοσιογράφους του γαλλικού περιοδικού.

Ο ελ Χακίμ είχε συλληφθεί στη Συρία και είχε εκδοθεί στη Γαλλία, όπου καταδικάστηκε με 7 χρόνια φυλάκιση το 2008. Όταν αποφυλακίστηκε, ξεκίνησε την επιστράτευση μαχητών για το Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οι αδερφοί Κουασί. Το 2011, όταν βγήκε από τη φυλακή, μετακινήθηκε στην Τυνησία και ταξίδευε συχνά στις γειτονιές του Παρισιού, προκειμένου να οργανώσει τις επιθέσεις του.

Από την επίθεση στο Charlie Hebdo έχασαν τη ζωή τους 17 άτομα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE