ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Σ’ έκανα σκόνη ρεεε…!». Η ατάκα της Μελίνας όταν έπαιζε τάβλι στα γυρίσματα της «Φαίδρας». Ο σεμνός Πέρκινς και οι βεντέτες τεχνικοί του συνεργείου

«Σ’ έκανα σκόνη ρεεε…!». Η ατάκα της Μελίνας όταν έπαιζε τάβλι στα γυρίσματα της «Φαίδρας». Ο σεμνός Πέρκινς και οι βεντέτες τεχνικοί του συνεργείου

Το καλοκαίρι του 1961 η Ύδρα ζούσε στους ρυθμούς της «Φαίδρας», της ταινίας του Ζιλ Ντασέν, με πρωταγωνιστές τη Μελίνα Μερκούρη και τον ‘Αντονι Πέρκινς.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη ένα μεσημέρι σε καφενείο του νησιού και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Εικόνες», τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου.
Η Μελίνα ετοιμάζεται να ρίξει άλλη μια ζαριά, με την ευχή να φέρει εξάρες και να κερδίσει τον αντίπαλό της, που ήταν ο ηλεκτρολόγος του συνεργείου. Δεν είναι γνωστό αν η ηθοποιός κέρδισε την παρτίδα.
Όποτε έβρισκε καιρό πάντως,  κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, δεν έχανε την ευκαιρία να προκαλεί τους συνεργάτες της για μια παρτίδα τάβλι.
Κι επειδή με το τάβλι τα αίματα ανάβουν, δεν ήταν λίγες οι φορές που όσοι βρίσκονταν τριγύρω άκουγαν τη Μελίνα να φωνάζει, με το γνωστό ταμπεραμέντο της, στον αντίπαλό της: «Σ΄έκανα σκόνη ρε!»
«Η αργκό της Μελίνας – που καμιά φορά, όταν απευθυνόταν στον Πέρκινς, έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να διασκεδάζουν – ήταν από τα ευχάριστα κουτσομπολιά της Ύδρας», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι όλο το συνεργείο και τα σκηνικά συγκέντρωναν τα βλέμματα κατοίκων και τουριστών. «Θα γελάσει κάποιος αν ακούσει το εξής περίεργο: οι διάσημοι (Ντασέν , Πέρκινς, Βαλόνε) ήταν απλοί με όλους, αντίθετα με τους άσημους (ηλεκτρολόγους, σωφέρ, αχθοφόρους, βοηθούς) που είχαν αποκτήσει αφάνταστο βεντετισμό. Κανείς πάντως από τους ηθοποιούς δεν έδωσε λαβή για σχόλια», αναφέρεται στο περιοδικό. Κι ενώ η Μελίνα και ο Ντασέν σύχναζαν στη «Λαγουδέρα», ο  Πέρκινς κλεινόταν στο σπίτι του με μόνη συντροφιά αστυνομικά βιβλία που δανειζόταν από το «Πορτοφίνο».

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top