O Μπάιντεν εγκωμίασε τηλεφωνικώς το θάρρος και το όραμα των ηγετών

O Μπάιντεν εγκωμίασε τηλεφωνικώς το θάρρος και το όραμα των ηγετών

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την Παρασκευή 16/12 ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρεται γραπτή δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

«Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τους ηγέτες για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν να αρχίσουν συνομιλίες στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου και εγκωμίασε το θάρρος και το όραμα των ηγετών, τα οποία κατέστησαν δυνατή τη μέχρι στιγμής πρόοδο».

Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου, «ο Αντιπρόεδρος επαναβεβαίωσε την ακλόνητη αμερικανική υποστήριξη προς τις προσπάθειες των ηγετών να φτάσουν σε μία συμφωνία η οποία θα επανενώνει την Κύπρο ως μία διζωνική ομοσπονδία».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ, συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση στο πλαίσιο που έθεσαν οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη συνάντηση τους στις 2 Απριλίου, την πρώτη που είχαν μετά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE