Ισχυρότατος σεισμός στην Παπούα Νέα Γουινέα - Έρχεται τσουνάμι

Ισχυρότατος σεισμός στην Παπούα Νέα Γουινέα - Έρχεται τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το Κέντρο Προειδοποιήσεων για Τσουνάμι του Ειρηνικού αναφέρει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 157 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ραμπαουλ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με άλλα Ινστιτούτα, το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,5 Ρίχτερ.

Από cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.