Έτσι θα ήταν η Κύπρος αν «έσκαγε» πυρηνική βόμβα στο νησί – Πόσα τα θύματα και ποια η ζημιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έτσι θα ήταν η Κύπρος αν «έσκαγε» πυρηνική βόμβα στο νησί – Πόσα τα θύματα και ποια η ζημιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την περίπτωση έκρηξης πυρηνικής βόμβας στο νησί αναλύει ιστοσελίδα.

Απομακρυσμένο σενάριο η έκρηξη πυρηνικής βόμβας στο νησί, αν και δίπλα μας βρίσκεται πυρηνικό εργοστάσιο.

Τι θα γινόταν όμως αν στην Κύπρο μας εκρήγνυτο πυρηνική βόμβα;

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα δίνει η ιστοσελίδα «nuclearsecrecy», όπου οι χρήστες μπορούν να δουν πόσο μεγάλη ζημιά θα γινόταν, στην τοποθεσία που θα επιλέξουν, και πόσο μεγάλες θα ήταν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, εάν ο «Little Boy», η βόμβα που εξερράγη στην Χιροσίμα, εκρήγνυτο στην Λευκωσία θα είχαμε 42,540 άτομα νεκρούς και 69,290 άτομα τραυματίες, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες από την ραδιενέργεια που θα έμενε στην ατμόσφαιρα.

 

Η πιο καταστροφική έκρηξη που θα «εξαφάνιζε» πάνω από τον μισό πληθυσμό του νησιού θα γινόταν με την Σοβιετική «Tsar Bomba», τη μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα με ισχύ 100 μεγατόνων. 

Συγκεκριμένα θα πέθαιναν 404,790 άτομα ενώ θα τραυματίζονταν άλλες 292,670, χωρίς να υπολογίζονται και πάλι τα θύματα της ραδιενέργειας. 

Μπορείτε και εσείς να «πειραματιστείτε» με την ιστοσελίδα πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.