ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Δάσκαλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση – Έσπασε στο ξύλο 10χρονο μαθητή

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Δάσκαλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση – Έσπασε στο ξύλο 10χρονο μαθητή

Της φυλακής τα σίδερα είναι... και για εκπαιδευτικούς.

Του Φάνη Μακρίδη

Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών καταδικάστηκε (22/12) δάσκαλος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώρου. Ο 41χρονος καταδικάστηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό 10χρονου μαθητή, που είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη μύτη, συνέπεια των βίαιων κτυπημάτων που δέχθηκε.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 27 Νοεμβρίου του 2015 στο Τρίτο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας.

Ψυχολογικά προβλήματα – Πατέρας τεσσάρων παιδιών
Στο Δικαστήριο αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ως μετριαστικοί παράγοντες (1) το γεγονός ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός απολύθηκε αμέσως μετά το εν λόγω περιστατικό, (2) τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και δυο δεκαετίες (λαμβάνει και αγωγή) και (3) ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Λήφθηκε υπόψιν, ακόμη, πως ο 41χρονος απολογήθηκε γι΄αυτό που έκανε.

Το περιστατικό
Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου του 2015 ο δάσκαλος είχε γρονθοκοπήσει άγρια τον 10χρονο γιατί είχε αφήσει άπλυτα το πινέλο και την μπαλέτα ζωγραφικής. Το επεισόδιο είχε σημειωθεί στην αίθουσα της Τέχνης. 

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας ο δάσκαλος της Τέχνης είχε μεταβεί στην αίθουσα όπου μαθητές έκαναν μάθημα Πληροφορικής και ζήτησε να πάρει τον δεκάχρονο για μερικά λεπτά. Ο λόγος ήταν ότι είχε αφήσει άπλυτα τα σύνεργα ζωγραφικής που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στο μάθημα της Τέχνης.

Ενώ ο μαθητής έπλενε το πινέλο και την μπαλέτα ο δάσκαλος φέρεται να έκλεισε την πόρτα και να επιτέθηκε στον μαθητή. Σύμφωνα με την κατάθεση που είχε κάνει ο 10χρονος, ο δάσκαλος του επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα γρονθοκοπώντας τον με μανία κυρίως στο πρόσωπο και την πλάτη. Κάποια στιγμή, όταν το δεκάχρονο αγόρι λιποθύμησε, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεσή του, ο δάσκαλος σταμάτησε και παράτησε το θύμα του ματωμένο στο δάπεδο της τάξης. Ο 41χρονος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φερόταν να εγκατέλειψε το σχολείο χωρίς να πει σε κανένα τι είχε συμβεί στην τάξη.  Ο δεκάχρονος, σε κάποια στιγμή άρχισε να σέρνεται προς την πόρτα της τάξης και να κατάφερε εν τέλει να σωριαστεί πάνω σε ένα παγκάκι όπου τον βρήκαν συμμαθητές του σε κατάσταση σοκ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top