ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο Δρ Σπ. Συμεωνίδης καταγγέλλεται για άσχημη συμπεριφορά απέναντι σε παραπληγικούς – «Εν θα σου δώκω λοαρκασμό»! - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο Δρ Σπ. Συμεωνίδης καταγγέλλεται για άσχημη συμπεριφορά απέναντι σε παραπληγικούς – «Εν θα σου δώκω λοαρκασμό»! - ΕΓΓΡΑΦΟ

Για πρωτοφανή τρόπο συμπεριφοράς σε βάρος παραπληγικών ασθενών καταγγέλλεται γνωστός νευροχειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον Δρ Σπύρο Συμεωνίδη, ο οποίος σύμφωνα με επίσημη καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης στον υπουργό Υγείας, αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και αγένεια τους ασθενείς, τους οποίους απαξιώνει με τη συμπεριφορά του.

Το ThemaOnline εξασφάλισε το πλήρες περιεχόμενο επιστολής που έστειλε τετραπληγικό άτομο στον κ. Λαμπριανίδη. Η εν λόγω επιστολή δίνει πλήρη εικόνα για τις καταγγελίες που βαραίνουν τον Δρ Συμεωνίδη.

«Καταγγέλλω τον νευροχειρούργο κύριο Συμεωνίδη, για τον εγωιστικό, αυταρχικό του τρόπο και την ανάρμοστη, αλαζονική συμπεριφορά του και την εσκεμμένη αδιαφορία εις βάρος μου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εν λόγω ασθενής, ο οποίος στη γραπτή του καταγγελία, καταγράφει και συγκεκριμένα περιστατικά:


•    «Αν ήξερα ότι αυτός ήταν ο φάκελός σας δεν θα τον ζητούσα» φέρεται να είπε ο γιατρός με βάση την καταγγελία, όταν διαπίστωσε ότι ο φάκελος του ασθενούς (βλ. ιατρικό ιστορικό) ήταν μεγάλος.

•    «Εν θα σου δώλω λοαρκασμό για τη δουλειά που κάμνω» φέρεται να είπε ο γιατρός όταν του υποβλήθηκε ερώτημα για τη δοσολογία φαρμάκου.

•    Σε άλλη περίπτωση όταν άλλος γιατρός έκανε σημείωμα στον Δρ Συμεωνίδη, προκειμένου να αυξηθεί δοσολογία φαρμάκου για ασθενή, ο τελευταίος φέρεται να έσκισε το χαρτί και να σχολίασε «ο καθένας τη δουλειά του». 

•    Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τα όσα του καταλογίζονται, ο Δρ Συμεωνίδης αμφισβήτησε Άγγλο συνάδελφό του που εξέτασε τον ασθενή. «Και ποιός είναι αυτός ο γιατρός; Γιατί δεν σας το έδωσε γραπτώς;».

Όλα τα πιο πάνω περιλαμβάνονται στην επιστολή του πρόεδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρη Λαμπριανίδη προς τον Γιώργο Παμπορίδη. Ο κ. Λαμπριανίδης ενημέρωνε τον υπουργό Υγείας πως τα παράπονα για τον εν λόγω ιατρό από μέλη της Οργάνωσης Παραπληγικών είναι πολλά και τον καλούσε όπως λάβει μέτρα για αντικατάστασή του.

Η εν λόγω επιστολή στάλθηκε τον Ιούλιο του 2016, ωστόσο ήλθε τώρα στο φως της δημοσιότητας με αφορμή καταγγελία που έγινε σε βάρος του Δρ Σπύρου Συμεωνίδη σε σχέση με το χειρισμού παραπληγικού ασθενούς. Ο τελευταίος φέρεται να αντιμετωπίστηκε με λανθασμένο τρόπο από τον κ. Συμεωνίδη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο εν  λόγω ασθενής λόγω της καθήλωσής του, συνεπεία της λανθασμένης ιατρικής αντιμετώπισης της οποίας έτυχε, υπέστη κατάκλιση (πληγή στο σώμα).

Το εν λόγω περιστατικό δημοσιεύτηκε στον «Φιλελεύθερο» το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top