Telegraph: Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με την υψηλότερη οπλοκατοχή – ΧΑΡΤΗΣ

Telegraph: Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με την υψηλότερη οπλοκατοχή – ΧΑΡΤΗΣ

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», καταγράφει στοιχεία για την παγκόσμια οπλοκατοχή, σύμφωνα με την επιθεώρηση φορητών όπλων.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, στη βάση πρόσφατων στοιχείων από την Επιθεώρηση Φορητών Όπλων, κατατάσσει τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση με  112,6 όπλα ανά 100 κατοίκους κάτι που αναλογεί σε περισσότερα από ένα όπλο για κάθε Αμερικάνο πολίτη.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Σερβία, με 75,6 πυροβόλων όπλων, συνήθεια που εν μέρει απορρέει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη δεκαετία του ΄90, μετά τους πολέμους, καθώς και τη νομοθεσία περί όπλων η οποία θεωρείται πιο φιλελεύθερη για τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ακολουθεί η Υεμένη με 54,8, η Ελβετία με 45,7 και η Κύπρος συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα παγκοσμίως με 36,4 όπλα ανά 100 κάτοικους.

Δείτε τον χάρτη:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αλαλούμ στη Βουλή για τον Γρηγορίου: «Η απουσία μου δεν επηρέασε καθόλου την ανταπόκριση των υπηρεσιών στην πυρκαγιά»

Αλαλούμ στη Βουλή για τον Γρηγορίου: «Η απουσία μου δεν επηρέασε καθόλου την ανταπόκριση των υπηρεσιών στην πυρκαγιά»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με βασικό θέμα τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE