ΠΑΡΑ-THEMA

Η Εθνική Κύπρου έχασε ένα παικταρά εξαιτίας του στρατού! «Θέλω να γίνω ένας θρύλος» δηλώνει ο 22χρονος ποδοσφαιριστής

Η Εθνική Κύπρου έχασε ένα παικταρά εξαιτίας του στρατού! «Θέλω να γίνω ένας θρύλος» δηλώνει ο 22χρονος ποδοσφαιριστής

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στην Αγγλία, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το νησί μας και διαθέτουν πέρα από μεγάλο ταλέντο και προοπτική να κάνουν σπουδαία καριέρα.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Τρανταχτό παράδειγμα ο 22χρονος Harry Παναγιώτου ο οποίος άνηκε μέχρι πρόσφατα στο δυναμικό της πρωταθλήτριας Αγγλίας Λέστερ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποφάσισε όμως να αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της μητέρας του, Saint Kitss&Navis και όχι με την Κύπρο εξηγώντας τι πραγματικά έγινε.

Ο ταλαντούχος επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του στη Λέστερ μόλις σε ηλικία 17 ετών μπαίνοντας ως αλλαγή στο 73’ καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει το νικητήριο γκολ κόντρα στη Λιντς στις καθυστερήσεις.

Panayiotou says it was incredible to watch Leicester win the league last season

Θεωρήθηκε από πολλούς ως το επόμενο μεγάλο ταλέντο του Αγγλικού ποδοσφαίρου και δεν είναι τυχαία η επιλογή ως τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών της χρονιάς 2015-16 στη Λέστερ όπου ο νεαρός ο Παναγιώτου είχε πετύχει  11 γκολ σε 13 αγώνες με την U-21.

Barrow's Harry Panayiotou aims to be like his hero and Premier League winner Jamie Vardy

O ίδιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λέστερ νιώθει αδικημένος αφού πέρσι μετά την απίστευτη πορεία της ομάδας προς τον τίτλο παραγκωνήθηκαν οι νεαροί παίκτες και δεν πήραν ευκαιρίες, κάτι όμως που παράλληλα τον έχει πεισμώσει και πλέον δηλώνει ότι θέλει να γίνει ένας θρύλος όπως το είδωλο του τον Jamie Vardy.

Panayiotou wants to follow in the footsteps of Vardy and become a Premier League winner

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει για την επιλογή του να μην αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του Αντρέας (Andy) τονίζοντας:

«Έπαιξα κάποιες φορές για την Κύπρο από την ηλικία που ήμουν 16 ετών ωστόσο πολλές φορές με είχαν σταματήσει οι Αστυνομικοί στο αεροδρόμιο και δεν με άφηναν να ταξιδέψω για Αγγλία καθώς όπως μου έλεγαν έπρεπε να καταταγώ στο στρατού. Μετά από 2-3 τέτοια περιστατικά άλλαξα γνώμη» δηλώνει ο 22χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής

Image result for harry panayiotou cyprus

Τους τελευταίους μήνες είχε μείνει ελεύθερος από την Λέστερ και πέρασε από δοκιμαστικά στην Ντόρτμουντ όπου τελικά του πρότειναν συμβόλαιο με την U-23 της Γερμανικής ομάδας με τον ίδιο να απαντά αρνητικά καθώς όπως σημειώνει:

«Κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά όταν δεν αγωνίζεσαι με τους άντρες και εγώ ήδη το είχα κάνει (να αγωνίζεται με τις εφηβικές ομάδες) για αρκετά χρόνια. Έτσι αποφάσισα ότι δεν θα ήταν μια καλή κίνηση.»

The 22-year-old joined the Foxes in 2012 and there are high hopes for him still at Barrow

Τώρα ο Παναγιώτου προσπαθεί να ξαναφτιάξει την καριέρα του και να φτάσει στην κορυφή δίνοντας τα χέρια με την μικρή ομάδα της Borrow στην Conference National της Αγγλίας παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή της νέας του ομάδας.

Ο 22χρονος  πλέον αγωνίζεται με την Εθνική ομάδας του Saint Kitts and Navis όπου και τρελαίνει κόσμο με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να τον αποκαλούν «φονιά των διχτύων» αφού σε 13 συμμετοχές έχει πετύχει 7 γκολ ενώ στοχεύει να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας ξεπερνώντας το ρεκόρ των 45 τερμάτων που είναι στην κορυφή μέχρι σήμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top