Εισήγηση REACTION: Αυστηρή τιμωρία σε οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας

Εισήγηση REACTION: Αυστηρή τιμωρία σε οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας

Αυστηρή τιμωρία σε όσους οδηγούς δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας, εισηγείται, σε ανακοίνωσή του, το REACTION Youth for the Prevention.

Όπως αναφέρει, είναι δυστυχώς καθημερινό πλέον φαινόμενο, οδηγοί να αγνοούν τις υποδείξεις και ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τους κλειστούς δρόμους στα ορεινά και να κινούνται προς αυτές τις περιοχές. Δυστυχώς, το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο οξύ τα Σαββατοκύριακα με τα ακινητοποιημένα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Σημειώνει ότι η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπογραμμίζει την αναγκαιότητά λήψη περαιτέρω μέτρων για μείωση του προβλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Μάριος Σταύρου αναφέρει ότι η τιμωρία για αυτούς τους ασυνείδητους οδηγούς που κινούνται σε χιονισμένους κλειστούς δρόμους ή/και χωρίς τα κατάλληλα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι αποτρεπτική.

«Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι για τον εαυτό και την οικογένεια τους, αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία, να προωθήσουν άμεσα αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που να λύνει τα χέρια της Αστυνομίας για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Αυστηρή πρέπει να είναι επίσης η τιμωρία για όσους κινούνται εκτός του οδικού δικτύου με τα οχήματα τους και συγκεκριμένα σε χιονισμένες πλαγιές προφανώς για «ψυχαγωγικούς λόγους» μιας και πέρα από τις όποιες περιβαλλοντικές συνέπειες και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι, είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα με άτομα που διακινούνται πεζά στην περιοχή μιας και η ορατότητα πολλές φορές είναι περιορισμένη», προσθέτει.

Ο κ. Σταύρου αναφέρει, τέλος, ότι η REACTION είναι στη διάθεση της Πολιτείας να δώσει όλες τις βιβλιογραφικές αναφορές για νομοθεσίες άλλων χωρών για τα πιο πάνω θέματα, καθώς και τις εισηγήσεις τους επί του θέματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.

BEST OF TOTHEMAONLINE