ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΝΕΥΗ: Ανατροπή στο πρόγραμμα συζήτησης για το εδαφικό - Επιμένει στην εκ περιτροπής Προεδρία ο Ακιντζί

ΓΕΝΕΥΗ: Ανατροπή στο πρόγραμμα συζήτησης για το εδαφικό - Επιμένει στην εκ περιτροπής Προεδρία ο Ακιντζί

Για το απόγευμα της Τετάρτης (11/1) τελικά αντί το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, μετατίθεται η συζήτηση για το εδαφικό όπου αναμένεται να κατατεθούν χάρτες με τον Μουσταφά Ακιντζί να επιμένει σε αποδοχή της εκ περιτροπής για να ανοίξει τα χαρτιά και του χάρτες του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις διαφωνίες που προέκυψαν την Τρίτη (10/1) σε θέματα διακυβέρνησης καθώς και στα θέματα του περιουσιακού και αντάλλαξαν συγκεκριμένες απόψεις.

Σε κάποια θέματα, κυρίως διακυβέρνησης, προέκυψε κάποια πρόοδος και σε κάποια άλλα δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στους εμπειρογνώμονες να εργαστούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και να ενημερώσουν ανάλογα.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί με θέματα περιουσιακού που έμειναν από την Δευτέρα (9/1), θέματα ΕΕ καθώς και διακυβέρνησης που δεν συζητήθηκαν χθες και το απόγευμα θα γίνει συζήτηση του εδαφικού και κατάθεση των χαρτών.

Μετά την ενημέρωση των ομάδων των δυο πλευρών συνεχίζεται στο Παλάτι των Εθνών η συνάντηση των ηγετών και των μελών των διαπραγματευτικών τους ομάδων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό. Από ε/κ πλευράς στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και οι Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Έιντε έδωσε εξηγήσεις μόνο στο «αυτί» του Χριστοδουλίδη για την Διεθνή Διάσκεψη – Μεγάλο ερωτηματικό η παρουσία της σημαίας της Κύπρου

 

ΤoThemaOnline/ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόνος στην Ανθούπολη:  «Μίλησε» η νεκροτομή του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου – Όσα κατέδειξε

Τροχαίο στη Λάρνακα: Διασωληνωμένος ο 30χρονος μοτοσικλετιστής - Χτύπησε στο πίσω μέρος φορτηγού

Φ. Φαίδωνος: Καταγγέλλει εξαγορά ψήφων με δωροκουπόνια υπεραγοράς και μετρητά - «100 ευρώ το φακελάκι»

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Πτήση Singapore Airlines: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το αεροσκάφος έπεσε 54 μέτρα σε 5 δευτερόλεπτα

Εξιτήριο για τον Δημήτρη Σταρόβα - Με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούσε για τη συμπαράσταση



Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top