Περίγραμμα λύσης κλείνει στη Γενεύη

Περίγραμμα λύσης κλείνει στη Γενεύη

Με το περίγραμμα λύσης θα επιστρέψουν στην Κύπρο οι δύο ηγέτες σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε σε διάσκεψη Τύπου στη Γενεύη.

Του Γιώργου Γεωργίου,

απεσταλμένου του ThemaOnline στην Γενεύη

Ο κ. Eiντα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος τονίζοντας πως οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει όπως ανέμενε. Η ιστορική κατάθεση χάρτη απόψε και η εξίσου ιστορική Διεθνής διάσκεψη αύριο με τις εγγυήτριες δυνάμεις δίνουν στην Κύπρο "την καλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ για επανένωση", είπε στους δημοσιογράφους εδώ στη Γενεύη ο Νορβηγός διπλωμάτης. 

Αν όλα προχωρήσουν αύριο τότε δεν αποκλείεται την Παρασκευή να έλθουν στη Γενεύη και οι ηγέτες της Ελλάδα, Τουρκίας Βρετανίας, Αλέξης Τσίπρας, Ταγίπ Ερντογάν και Τερέζα Μέι αντίστοιχα, «για να σφραγίσουν τη συμφωνία».

Το συνολικό σχέδιο λύσης με όλες τις λεπτομέρειες θα καθοριστούν τους επόμενους μήνες καθώς χρειάζεται χρόνος για την πλήρη συγγραφεί της συμφωνίας και του νέου συντάγματος. 

Στο επόμενο στάδιο αναμένεται η εξαγγελία δημοψηφίσματος όπου κάθε πολίτης θα γνωρίζει ακριβώς για το τι ψηφίζει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Η συζήτηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, μπορεί να μην έχει ακόμη επίσημα ανοίξει, στον ΔΗΣΥ, όμως, οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει. Και μάλιστα δημόσια.

BEST OF TOTHEMAONLINE