ΓΕΝΕΥΗ: Με φόρα στη Διεθνή Διάσκεψη - «Aνοίγει ο δρόμος για πάρε- δώσε»

ΓΕΝΕΥΗ: Με φόρα στη Διεθνή Διάσκεψη - «Aνοίγει ο δρόμος για πάρε- δώσε»

Με φόρα από την κατάθεση χαρτών η διεθνής διάσκεψη αποκτά ισχυρή δυναμική.

Του Γιώργου Γεωργίου,

απεσταλμένου του ThemaOnline στην Γενεύη

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αν διαφανεί πως τα δύο μέρη είναι κοντά σε συμφωνία στην ασφάλεια και τις εγγυήσεις , τότε «ανοίγει ο δρόμος για πάρε- δώσε ενδεχομένως και την Παρασκευή (13/1)»

Το πάρε δώσε θα αφορά την ασφάλειά, τις εγγυήσεις, το εδαφικό και εκ περιτροπής προεδρία με στόχο στη Γενεύη να καθοριστεί ένα περίγραμμα λύσης πολύ κοντά στο τελικό σχέδιο που θα κληθούν να ψηφίσουν οι δύο κοινότητες σε δημοψήφισμα κατά πάσα πιθανότητα πριν από το καλοκαίρι.

Κίνδυνοι ωστόσο παραμένουν, αλλά την Πέμπτη (12/1) οι προτάσεις των δύο πλευρών αναμένεται να είναι μέσα στα πλαίσια των αμερικανικών ιδεών καθώς με μια θεαματική απόκλιση θα χρεωθούν το αδιέξοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΓΕΝΕΥΗ: Ξεκάθαρη διασύνδεση της εκ περιτροπής Προεδρίας με ασφάλεια και εγγυήσεις

Ο Αναστασιάδης αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία και δεν το αρνείται

Αποκαλυπτικό: Κλειδωμένη η εκ περιτροπής Προεδρία - Πώς θα εκλέγεται ο Πρόεδρος

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταγγέλλει το παράνομο μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, έστειλε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κα Μαρία Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE