ΥΓΕΙΑ

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας για την ταλαιπωρία των ασθενών - Υπήρχαν για χρόνια τα προβλήματα και δεν τα έλυσαν

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας για την ταλαιπωρία των ασθενών - Υπήρχαν για χρόνια τα προβλήματα και δεν τα έλυσαν

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.) εκφράζει θλίψη για την φοβερή ταλαιπωρία που υφίστανται στα κρατικά νοσηλευτήρια οι Κύπριοι ασθενείς, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Α.Ε.Π.) ως αποτέλεσμα της αυξημένης προσέλευσης που έχει παρατηρηθεί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η υπερφόρτωση αυτή των Τ.Α.Ε.Π. είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης που έτυχαν και τυγχάνουν τόσα χρόνια τα δημόσια νοσηλευτήρια από το Υπουργείο Υγείας και η μη επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας.

«Σε ένα οργανωμένο σύστημα υγείας θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και εκπονηθεί σχέδιο για απάμβλυνση τέτοιων φαινομένων που παρατηρούνται τέτοια εποχή με αφορμή τις εποχιακές ιογενείς λοιμώξεις και την αυξημένη νοσηρότητα», προστίθεται.
 
Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. τονίζει πως η υποστελέχωση, οι κακοί διοικητικοί και οργανωτικοί σχεδιασμοί, οι συνεχείς παλινωδίες και καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό του συστήματος έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες παροχής ποιοτικής ιατρικής περίθαλψης υπό τις συνθήκες που παρέχονται από την Αρμόδια Αρχή.
 
Η Συντεχνία ζητά από την Αρμόδια Αρχή, όπως αναλάβει τις ευθύνες της τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους Ιατρούς και όπως προχωρήσει σε άμεσα διορθωτικά μέτρα προτού να είναι πολύ αργά. Καλεί το κράτος να εισακούσει έστω και την υστάτη, τις εκκλήσεις και τις νουθεσίες όσων καθημερινά βιώνουν τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top