ΓΕΝΕΥΗ: Το πήρε πάνω του ο Κοτζιάς – Η Ελλάδα ζητά συνεχή ροή αποχώρησης τουρκικού στρατού

ΓΕΝΕΥΗ: Το πήρε πάνω του ο Κοτζιάς – Η Ελλάδα ζητά συνεχή ροή αποχώρησης τουρκικού στρατού

Το πηδάλιο των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού ανέλαβε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ανακοινώνοντας συμφωνία για νέα συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών χωρών στις 23 Ιανουαρίου.

Του Γιώργου Γεωργίου,

απεσταλμένου του ThemaOnline στη Γενεύη

Έκπληκτη η Λευκωσία ενημερώθηκε για τη συμφωνία μέσω τηλεόρασης, με τον Κοτζιά να τους πληροφορεί ότι θα ενημερωθούν για την πρόοδο και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας κατά την συνάντηση που άρχισε λίγο πριν από τις 20:00 (12/01).

Η ελληνική πρόταση προνοεί να είναι συνεχής η ροή αποχώρησης του τουρκικού στρατού με συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία. Μάλιστα, ζητούν όπως ο ΟΑΣΕ να καταγράψει τον τουρκικό στρατό, τον οπλισμό, και την ροή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE