Το τελευταίο αντίο στον πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη – Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο στον πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη – Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών η κηδεία του

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου την Κυριακή (15/1) κηδεύτηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, δημοσία δαπάνη, ενώ τραγική φιγούρα η 95χρονη μητέρα του που έμαθε μόλις χθες πως ο γιος της έχει φύγει από τη ζωή.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός E, δεν της είπαν όλη την αλήθεια, πως η γυναίκα του γιου της, Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός εραστής της κατηγορούνται πως συνωμότησαν για να τον δολοφονήσουν. Της είπαν πως σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Το φέρετρό του Αμοιρίδη ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ όταν έφτασε στο νεκροταφείο ήταν εκεί για να υποδεχτούν τη σορό του, άγημα του στρατού και στρατιωτική μπάντα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο Κ. Αμοιρίδης υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα».

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.