ΚΟΣΜΟΣ

Κοντά σε δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία η Σκωτία

Κοντά σε δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία η Σκωτία

Η απόφαση της Τερέζα Μέι να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς έχει «αναμφίβολα» φέρει την προοπτική ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας πιο κοντά.

Σε αυτή τη δήλωση προέβη η Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας και ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας SNP Νίκολα Στέρτζιον, αντιδρώντας στην ομιλία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού.

Η κα Μέι παρουσίασε το πρωί της Τρίτης τις προτεραιότητές της κατά τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Μιλώντας στο BBC η κα Στέρτζιον συμφώνησε με το σχόλιο ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας είναι πλέον «σχεδόν αναπόφευκτο», όπως είχε προειδοποιήσει σε περίπτωση που η κα Μέι επέλεγε το λεγόμενο «σκληρό» Brexit και την έξοδο από την ενιαία αγορά.

Κατά την κα Στέρτζιον, η Σκωτία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα «διαφορετικό μέλλον» από αυτό που περιέγραψε η Τερέζα Μέι.

Σημείωσε ότι η ίδια θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια υποχώρηση από το Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σκωτσέζοι ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ σε ποσοστό 62% κατά το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top