Λαβρόφ: «Κάποιοι μετέχοντες αρνήθηκαν τη συμμετοχή των 5 του Σ.Α. στη Διάσκεψη για το Κυπριακό»

Λαβρόφ: «Κάποιοι μετέχοντες αρνήθηκαν τη συμμετοχή των 5 του Σ.Α. στη Διάσκεψη για το Κυπριακό»

Οι πιο ικανοποιητικές εγγυήσεις για μια ενοποιημένη Κύπρο είναι οι εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όχι οι εγγυήσεις μιας χώρας ή δυο- τριών χωρών.

Τη θέση αυτή του Κρεμλίνου εξέφρασε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, στη Μόσχα, και σχολιάζοντας τις εργασίες της πρόσφατης Διάσκεψης, στη Γενεύη.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως Έλληνες και Κύπριοι συνομιλητές συμφώνησαν με τη ρωσική θέση, ωστόσο κάποιοι μετέχοντες αρνήθηκαν να στηρίξουν την ιδέα της Διάσκεψης με συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. "Αυτό πιστοποιεί πως κάποιοι δεν επιθυμούν την εκδοχή σύμφωνα με την οποία την ασφάλεια της Κύπρου εγγυάται το ΣΑ του ΟΗΕ και όχι κάποια χώρα χωριστά ή δυο- τρεις άλλες. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι σωστό", καταλήγει ο κ. Λαβρόφ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live εικόνα: Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Live εικόνα: Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, στην Αθήνα, σε μια ιδιαίτερα συμβολική στιγμή για τις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE