Βλάβη στο Βασιλικό άφησε σπίτια και υποστατικά χωρίς ρεύμα

Βλάβη στο Βασιλικό άφησε σπίτια και υποστατικά χωρίς ρεύμα

Βλάβη που προκλήθηκε λίγο μετά τη 13:00 την Τετάρτη (18/1) σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό του Βασιλικού, άφησε σπίτια και υποστατικά χωρίς ρεύμα σε πολλές περιοχές παγκύπρια.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι εντός της επόμενης μισής ώρας το ρεύμα θα επανέλθει κανονικά.

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου «λίγα λεπτά μετά τη 1, παρουσιάστηκε βλάβη σε μονάδα παραγωγής στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού», για να προσθέσει ότι «λειτούργησε αμέσως το σύστημα προστασίας υποσυχνότητας του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου».

Εξήγησε ότι «το σύστημα αυτό αφαιρεί από τη ζήτηση αριθμό υποστατικών παγκύπρια, για να ισοσταθμιστεί η παραγωγή με τη ζήτηση, μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης, που εντός δεκαπέντε λεπτών είναι διαθέσιμες και ξεκινά η σταδιακή αποκατάσταση παροχής στους πελάτες».

«Εντός της επόμενης μισής ώρα ο κόσμος θα αρχίσει να έχει ρεύμα. Επηρεάστηκαν αρκετά υποστατικά παγκύπρια. Αυτό το σύστημα προστασίας υποσυχνότητας βγάζει έξω περιοχές που δεν γειτνιάζουν με νοσοκομεία, με ξενοδοχεία κ.λπ.», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE