ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη ζητά η μητέρα του Σεμπάστιαν Πέτρου Καραπατέα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη ζητά η μητέρα του Σεμπάστιαν Πέτρου Καραπατέα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άμεση παραίτηση του πρόεδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη ζήτησε η Κούλα Καραπατέα την Παρασκευή το απόγευμα έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου.

Του Δημήτρη Λουκά 

Η μητέρα του Σεμπάστιαν Καραπατέα που έχασε την ζωή του μετά από τροχαίο το οποίο προκάλεσε ο γιος του γνωστού πολιτικού, Κυριάκος, δήλωσε στο ThemaOnline: «Πιστεύω πως πρέπει να παραιτηθεί ο κύριος Συλλούρης. Επηρέαζε τη δικαιοσύνη λόγω της θέσης του και ότι βρισκόταν μέσα στο δικαστήριο την ώρα της δίκης». Πρόσθεσε ότι «αν έχει αξιοπρέπεια και ευθειξία να παραιτηθεί».

 

Η κυρία Κούλα Καραπατέα διένειμε και φυλλάδιο στο οποίο αναγράφονταν και οι γνωστές θέσεις της οικογένειας. Αφού πρώτα σημειώνονται τα τραγικά γεγονότα, καταγράφονται συνοπτικά οι απαιτήσεις της οικογένεια Καραπατέα. 

  • Αναφέρεται συγκεκριμένα στο σχετικό έγγραφο:
  • « Η Βουλή να ψηφίσει νόμους που να προστατεύουν τα παιδιά μας.
  •  Αποτρεπτικές ποινές από τα δικαστήρια για να σταματήσει η απώλεια ζωών στην άσφαλτο με ανεύθυνες και εν πολλοίς εγκληματικές συμπεριφορές οδηγών.
    Μηδενική ανοχή σε οδικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.
  • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Γενικός Εισαγγελέας να πάρουν θέση και να βρουν τρόπους, χωρίς να επηρεάζουν το έργο της Δικαιοσύνης, να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές και να θωρακίσουν τους δικαστές από πιθανές έξωθεν επιρροές.»
  • Να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας από πιθανές έξωθεν παρεμβάσεις και να οδηγούν άμεσα τους ενόχους σε δίκη.»
  • Σε περίπτωση που οδηγός καταδικάζεται σε φυλάκιση για επικίνδυνη οδήγηση, να έχει την ίδια μεταχείριση με όλους τους καταδικασμένους σε φυλάκιση και να εκτίει την ποινή του στη φυλακή, και όχι σε φρουραρχείο ή ατομικό δωμάτιο νοσοκομείου.»
  • Όχι επιλεκτική δικαιοσύνη.
  • Δικαιοσύνη για όλους. 
  • Οι ποινές να επιβάλλονται και να εκτελούνται, άσχετα από την κοινωνική τάξη των ενόχων.»

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια του Σεμπάστιαν Καραπατέα έξω από την Βουλή υπήρχαν περίπου 70 άτομα και αστυνομική δύναμη. Η διαμαρτυρία ήταν σε ειρηνικά πλαίσια. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top