ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙA: «Κινηματογραφιστής του ΡΙΚ δεν πατά στο σταθμό - Απαντά όποτε θέλει και δεν ξέρει ούτε Αγγλικά» - Δηλώσεις κ. Τσώκου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙA: «Κινηματογραφιστής του ΡΙΚ δεν πατά στο σταθμό - Απαντά όποτε θέλει και δεν ξέρει ούτε Αγγλικά» - Δηλώσεις κ. Τσώκου

Καταγγελία έφτασε στην ιστοσελίδα μας αναφορικά με Τουρκοκύπριο κινηματογραφιστή του ΡΙΚ, το καθεστώς εργασίας του οποίου προκαλεί ερωτηματικά.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καταγγέλλων, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο εν  λόγω κινηματογραφιστής: «προσλήφθηκε στο ΡΙΚ επί προηγούμενης διακυβέρνησης. Δεν πατάει ποτέ στον σταθμό, σηκώνει τα τηλέφωνα όποτε θέλει, ενώ δεν γνωρίζει ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα επικοινωνίας».

Παράλληλα, όπως μας σημείωσε «στο παρελθόν, του είχαν γίνει -μάλιστα- και συστάσεις ώστε να παρουσιάζεται στο ΡΙΚ για να κτυπάει κάρτα, κάτι που δεν έγινε ποτέ, αφού συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση είχε παρέμβει για να τον προστατέψει».

Επιπρόσθετα υπογράμμισε: «O εν λόγω κινηματογραφιστής φέρεται να υπέρ - αμείβεται για 4 – 5 δουλειές τον μήνα σε σχέση με τους μόνιμους κινηματογραφιστές του ΡΙΚ».

Θανάσης Τσώκος: «Ακραίο να κτυπά κάρτα – Κανένα πρόβλημα επικοινωνίας»

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος μας ανέφερε:

«Το καθεστώς εργασίας του Τουρκοκύπριου κινηματογραφιστή είναι μισθωτού ορισμένου χρόνου και η εργασία του είναι μόνο στα κατεχόμενα. Ως εκ τούτου κρίθηκε από την υπηρεσία ότι θα ήταν κάπως ακραίο να μεταβαίνει από τα κατεχόμενα στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, να κτυπά κάρτα και έπειτα να μεταβαίνει πίσω, από την στιγμή που ο τομέας ευθύνης του είναι μόνο στις κατεχόμενες περιοχές».

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσώκος, «ο κινηματογραφιστής αξιολογείται την στήριξη προγραμμάτων και οι βαθμολογίες του είναι αρκετά υψηλές».

Tο υλικό που αποστέλλει, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΡΙΚ, χρησιμοποιείται για τις εκπομπές «Biz – Εμείς» και «κάτω από τον ίδιο ουρανό», το «μαζί» όπως και για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σχετικά με την μη γνώση Αγγλικών και Ελληνικών, τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα επικοινωνίας μαζί του αφού η προϊστάμενη της Τουρκοκυπριακής υπηρεσίας η οποία είναι τουρκόφωνη Ελληνίδα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του στη γλώσσα του».

Σε σχέση με τις μισθολογικές απολαβές ο κ. Τσώκος, όπως μας είπε, δεν ήταν σε θέση εκείνη τη στιγμή να τις γνωρίζει και ως εκ τούτου όπως μας υπογράμμισε θα ενημερωθεί καταλλήλως την Πέμπτη (26/1) και θα μας διαβιβάσει την σχετική πληροφορία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top