Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα το πρωί του Σαββάτου 28/1 στη Λισσαβόνα

Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα το πρωί του Σαββάτου 28/1 στη Λισσαβόνα

Στις 11 το πρωί ώρα Κύπρου θα έχουν συνάντηση, το Σάββατο 28/1, στη Λισσαβόνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας για συζήτηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ισπανίας, Πάολο Τζεντιλόνι και Μαριάνο Ραχόι, αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι αρχηγοί Κρατών ή Κυβερνήσεων της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα συμμετάσχουν το Σάββατο στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (ΜED Group), που θα πραγματοποιηθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη Σύνοδο για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στόχος της Συνόδου είναι ο συντονισμός των θέσεων του χωρών αυτών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινές προκλήσεις, ενόψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα, στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Τη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβόνα αναμένεται να απασχολήσουν ζητήματα που αφορούν το Μέλλον της ΕΕ, τη Μετανάστευση, την Εσωτερική και Εξωτερική Ασφάλεια και την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Μετά τις εργασίες της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των επτά αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE