ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με πολυετή φυλάκιση και πρόστιμο «καμπάνα» κινδυνεύει ο Έβρος Δημητρίου - Οι ποινές που επισύρουν τα αδικήματα του

Με πολυετή φυλάκιση και πρόστιμο «καμπάνα» κινδυνεύει ο Έβρος Δημητρίου - Οι ποινές που επισύρουν τα αδικήματα του

Την ποινική δίωξη κατά του Έβρου Δημητρίου διερευνά η Αστυνομία μετά την δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία επισύρει μέχρι και φυλάκιση πέντε ετών.

Ο Έβρος Δημητρίου, γνωστός στο διαδίκτυο ως Evros Glijin από βίντεο που δημοσιεύει στο youtube, ανήρτησε τη Δευτέρα 30/1 στο facebook οπτικοακουστικό υλικό από τροχονομικό έλεγχο στον οποίο επεβλήθη.

Το βίντεο μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral, με τους χρήστες του διαδικτύου να τον κριτικάρουν ή ακόμη και να τον χλευάζουν για την στάση του απέναντι στους αστυνομικούς αλλά και για την επαναλαμβανόμενη φράση του αν αυτό που του ζητούν τα όργανα του νόμου «είναι ερώτηση ή διαταγή».

Σύμφωνα λοιπόν με τον ποινικό κώδικα ο Έβρος Δημητρίου αντιμετωπίζει α) την κατηγορία της δημόσιας εξύβρισης αδίκημα που επισύρει ποινή μέχρι και ενός έτους φυλάκισης ή πρόστιμο και β) το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων χωρίς την συγκατάθεση των αστυνομικών το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια ή πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο ίδιος αναμένεται να κληθεί εντός των επόμενων 48 ωρών στην Αστυνομία για κατάθεση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών και ακολούθως η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποινική δίωξη κατά του «Evros Glijin» από την Αστυνομία - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top