ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: Από λάθος χειρισμούς του ΠτΔ η ανάδειξη του θέματος των 4 ελευθεριών

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: Από λάθος χειρισμούς του ΠτΔ η ανάδειξη του θέματος των 4 ελευθεριών

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σχολιάζοντας την ανάδειξη του τουρκικού αιτήματος για αναγνώριση των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, είπε ότι η αλήθεια είναι ότι το θέμα υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χρόνια και ανέφερε πως το θέμα αναδεικνύεται ως συνέπεια λανθασμένων χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επί διακυβερνήσεως Δημήτρη Χριστόφια, και έγιναν λάθος χειρισμοί στη διαπραγμάτευση επί προεδρίας Χριστόφια, αλλά έγιναν λάθη και επί των ημερών του νυν Προέδρου.

Είπε πως ενώ το θέμα ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντί να αναδειχθεί και να συζητηθεί έγκαιρα, έγινε σειρά υποχωρήσεων στα θέματα της διακυβέρνησης και φτάσαμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση και οι Τούρκοι πολύ έξυπνα, προβάλλουν πολύ έντονα πλέον τα τελευταία θέματα στα οποία δεν έγινε ακόμα το δικό τους.

Πρόσθεσε πως ένα από αυτά είναι το θέμα της κατοχύρωσης των τεσσάρων ελευθεριών και για τους Τούρκους υπηκόους με τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι ήταν εντελώς φυσικό, εφόσον πήραν όσα έχουν πάρει να αναδείξουν αυτό το θέμα ως κρίσιμο και σημαντικό.

Περαιτέρω ανέφερε ότι είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν πρέπει να συνδέουμε αυτό το θέμα και τη στάση μας με τη στάση των Ευρωπαίων, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να το αποδεχθούν αφού θα αφορά μόνο την Κύπρο για να εκφράσει τη θέση ότι “εμείς δεν πρέπει να αποδεχθούμε, με τη λύση του Κυπριακού, οι Τούρκοι υπήκοοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ευρωπαίους υπηκόους”.

Είναι απαράδεκτο και σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να συζητείται, και προβάλλεται τώρα επειδή έγιναν λάθος χειρισμοί από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη στη διαπραγμάτευση του κεφαλαίου της διακυβέρνησης.

Ο κ. Περδίκης κάλεσε τέλος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιμένει όπως είναι κύριο και πρώτο θέμα στη κύρια συζήτηση των θεμάτων της εσωτερικής διακυβέρνησης, το περιουσιακό και το εδαφικό καθώς είναι στα κεφάλαια στα οποία οι Τούρκοι οφείλουν να δείξουν καλή θέληση, όπως έδειξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο κεφάλαια της διακυβέρνησης και της οικονομίας.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top