LIFESTYLE

Ο Σάββας Πούμπουρας σχολιάζει για πρώτη φορά το σάλο που προκάλεσε ο μισθός του από το ΡΙΚ!

Ο Σάββας Πούμπουρας σχολιάζει για πρώτη φορά το σάλο που προκάλεσε ο μισθός του από το ΡΙΚ!

Θεωρεί ότι οι εκαντοντάδες ευρώ που λαμβάνει για κάθε εκπομπή δεν χρειάζονται ανάλυση, αφού το ΡΙΚ είναι ευχαριστημένο...

Ο Σάββας Πούμπουρας,  έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Παντελή Παναγιώτου για το Down Town Κύπρου και μίλησε για την εκπομπή του ΡΙΚ, «Χωρίς Αποσκευές», απαντώντας σε καυτά ερωτήματα ακόμα και για τα €300 που λαβάνει για κάθε εκπομπή του στο ΡΙΚ, ποσό για το οποίο προκλήθηκε ένας μικρός σάλος όταν αποκαλύφθηκε στις αρχές της σεζόν.

Σε εκφράζει απόλυτα, δηλαδή, τα είδος της εκπομπής «Χωρίς Αποσκευές»;

 Mα αυτός ήταν και ο λόγος που είπα κατευθείαν το «ναι».  Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ήθελα να το κάνω. Δεν πρόκειται για μια απλή εκπομπή, αλλά για ένα ταξίδι που σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες κάθε φορά κι αυτό ήταν κάτι που ήθελα πολύ να ζήσω.

O κόσμος που συναντάς στα χωριά της Κύπρου, πώς σε υποδέχεται;

Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνοντας κάθε φορά σε κάποιο χωριό, αρχικά έχω τους ενδοιασμούς μου για τον τρόπο με τον οποίο θα με υποδεχτούν. Φτάνοντας όμως εκεί, έρχομαι αμέσως αντιμέτωπος με μια τεράστια αγκαλιά από απλούς, ανθρώπους οι οποίοι με περιμένουν στα καφενεία κι έξω στον δρόμο για να με υποδεχτούν με τον πιο θερμό τους τρόπο. Τα συναισθήματα και η αγάπη που λαμβάνω από τον κόσμο είναι υπέροχα.

Το να συνομιλείς με αυτούς τους ανθρώπους στην κυπριακή διάλεκτο, πόσο δύσκολο ήταν;

Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Έτσι κι αλλιώς, έχω κυπριακή καταγωγή μιας και οι παππούδες μου κατάγονταν από την Πέγεια. Επομένως, τα κυπριακά στοιχεία και οι παραδόσεις ήταν κάτι οικείο για μένα. Είτε σε κάποιο χωριό της Κύπρου βρίσκομαι είτε σε κάποιο χωριό της Ελλάδας, είναι ένα και το αυτό. Το μόνο που αλλάζει είναι η διάλεκτος και ορισμένες συνήθειες των ντόπιων, τίποτα άλλο.

Ο κόσμος σε δέχτηκε εύκολα ως αντικαταστάτη της Αλεξίας Αναστασίου που ήταν ένα πιο γνώριμο πρόσωπο γι’ αυτούς;

Οι άνθρωποι στα χωριά είναι απονήρευτοι. Δεν τους απασχολούν τέτοια θέματα. Αυτοί που με αντιμετώπισαν κάπως καχύποπτα ήταν τα άτομα των media που μπήκαν στη διαδικασία να σχολιάσουν άλλα πράγματα.

Όπως το ότι για τη συγκεκριμένη εκπομπή, επιλέγηκε ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει πολλά για τον τόπο;

Προφανώς, για να με επιλέξουν, σημαίνει πως κάτι κάνω καλά. Πέρασαν πολλά άτομα από δοκιμαστικό. Παρόλα αυτά, το ΡΙΚ δεν βρήκε αυτό που έψαχνε και γι’ αυτό με κάλεσε για να με δοκιμάσει. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως δεν έχω να αποδείξω κάτι περισσότερο. Τα νούμερα τηλεθέασης και η ζωντάνια της εκπομπής είναι η απόδειξη ότι όλα πάνε καλά. Επίσης, το μισό μου αίμα είναι κυπριακό κι αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Σχολιάστηκε, επίσης, το θέμα των απολαβών σου. Ούτε αυτό σε επηρέασε;

Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε στη διαδικασία να αναλύουμε τους μισθούς μας, ούτε να προσπαθούμε να τα βάλουμε κάτω μήπως τα φέρουμε όλα ίσα-ίσα. Από τη στιγμή που το ΡΙΚ είναι ευχαριστημένο με το αποτέλεσμα κι έχουμε συμφωνήσει σε κάτι που ευχαριστεί και τις δυο πλευρές, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύουμε περισσότερο.  Πάντως, δεν αμείβομαι και με τόσα πολλά για να γίνεται μεγάλος ντόρος. Παίρνω απλά έναν κανονικό μισθό.

Ποιο ήταν το πιο περίεργο πράγμα που είδες ή άκουσες από τον κόσμο που συνάντησες στα χωριά;

Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο. Προτιμώ να κρατώ μόνο τις πιο καλές στιγμές από αυτές τις εκδρομές στα χωριά. Τρώμε, πίνουμε, χορεύουμε, τραγουδάμε, πάμε στα μοναστήρια, αρμέγουμε. Κάνουμε σχεδόν τα πάντα και περνάμε υπέροχα.

Στην Κύπρο, τι είναι αυτό που σου αρέσει πιο πολύ;

Γενικά η Κύπρος με ηρεμεί. Οι ρυθμοί είναι πολύ διαφορετικοί από την Ελλάδα, όπου αυτή τη στιγμή επικρατεί μια περίεργη ατμόσφαιρα. Τα πάντα ταλανίζονται και ο κόσμος βρίσκεται σε ένταση. Στην Κύπρο λειτουργούν όλα φυσιολογικά και πιο ανθρώπινα.

Θα μπορούσες να ζήσεις μόνιμα εδώ;

Ναι, αμέ. Μα είναι τόσο κοντινές οι αποστάσεις, ακόμα και με το αεροπλάνο, που δεν θα με ενοχλούσε. Μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι μ’ αρέσει αυτό το διάστημα που, λόγω των γυρισμάτων, έχω την ευκαιρία να περάσω μερικές μέρες της βδομάδας στην Κύπρο. Με αναζωογονεί αυτή η αλλαγή.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top