Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δερύνειας – Εδώ και δυο ήμερες ακούνε εκρήξεις...

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δερύνειας – Εδώ και δυο ήμερες ακούνε εκρήξεις...

Σε βολές αντιαρματικών όπλων του τουρκικού κατοχικού στρατού οφείλονται οι εκρήξεις που ακούγονται το Σάββατο και την Κυριακή 04-05/02 στη Δερύνεια.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «οι εκκωφαντικές εκρήξεις που ακούγονταν το Σάββατο 04/02  και την Κυριακή 05/02, από την περιοχή Μοναστηράκι, δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας, οφείλονται σε βολές αντιαρματικών όπλων από τον τουρκικό κατοχικό στρατό. Οι βολές αυτές θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα το απόγευμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Δήμος Δερύνειας δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης από τα Ηνωμένα Εθνη παρόλες τις επανειλημμένες εκκλήσεις των τοπικών Αρχών προκειμένου να καθησυχάσουμε τον κόσμο, ο οποίος επικοινωνούσε με το Δήμο για να ενημερωθεί για τις εκρήξεις που ξεκίνησαν από χθες».

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας «καλούν τον κόσμο να μην ανησυχεί από τις εκρήξεις», σημειώνοντας πως «ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όλα τα αρμόδια όργανα για τη μη ενημέρωσή του αναφορικά με τις βολές του τουρκικού κατοχικού στρατού».

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE