Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δερύνειας – Εδώ και δυο ήμερες ακούνε εκρήξεις...

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δερύνειας – Εδώ και δυο ήμερες ακούνε εκρήξεις...

Σε βολές αντιαρματικών όπλων του τουρκικού κατοχικού στρατού οφείλονται οι εκρήξεις που ακούγονται το Σάββατο και την Κυριακή 04-05/02 στη Δερύνεια.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «οι εκκωφαντικές εκρήξεις που ακούγονταν το Σάββατο 04/02  και την Κυριακή 05/02, από την περιοχή Μοναστηράκι, δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας, οφείλονται σε βολές αντιαρματικών όπλων από τον τουρκικό κατοχικό στρατό. Οι βολές αυτές θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα το απόγευμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Δήμος Δερύνειας δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης από τα Ηνωμένα Εθνη παρόλες τις επανειλημμένες εκκλήσεις των τοπικών Αρχών προκειμένου να καθησυχάσουμε τον κόσμο, ο οποίος επικοινωνούσε με το Δήμο για να ενημερωθεί για τις εκρήξεις που ξεκίνησαν από χθες».

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας «καλούν τον κόσμο να μην ανησυχεί από τις εκρήξεις», σημειώνοντας πως «ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όλα τα αρμόδια όργανα για τη μη ενημέρωσή του αναφορικά με τις βολές του τουρκικού κατοχικού στρατού».

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE