Νέα ταυτότητα παρουσιάζει το ΤΕΠΑΚ - Καινούργιο λογότυπο

Νέα ταυτότητα παρουσιάζει το ΤΕΠΑΚ - Καινούργιο λογότυπο

Το νέο λογότυπο παρουσιάζει τις αρχές, αξίες και τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου.

Με νέο λογότυπο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) παρουσιάζει τη νέα εταιρική του ταυτότητα.

Σε ανακοίνωσή του, το νέο λογότυπο με σαφήνεια εκπέμπει τις αρχές, τις αξίες και τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου και εγγυάται οπτική συνοχή, ευελιξία και προσαρμογή σε όλες τις εφαρμογές και όλα τα μέσα,  χωρίς περιορισμούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “διατηρώντας την Κτίση στον πυρήνα του, από παράσταση ψηφιδωτού σε οικία στο αρχαίο Κούριο, που ανάγεται στις αρχές του 5ου μ. Χ. αιώνα, στο λογότυπο χρησιμοποιείται  αφαιρετικά το εργαλείο που κρατά στο χέρι η Κτίση, δημιουργώντας δυο εξωστρεφείς, απόλυτα συμμετρικές αγκύλες, με επιδιωκόμενο  ως επιστέγασμα, την ακαδημαϊκότητα”.

Το Τ που προκύπτει στο εσωτερικό του λογοτύπου αποτυπώνει την ουσία του  Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου στο πνεύμα της δημιουργίας συνδυάζονται αρμονικά  Έρευνα, Τεχνολογία, Ενέργεια, Περιβάλλον, Ιστορία, Ελεύθερη Γνώση, Δημιουργικότητα, Κοινωνική Ευθύνη, Ανεκτικότητα, με σταθερή επιδίωξη τη διαρκή Πρόοδο  και την Ανέλιξη με Όραμα, προστίθεται στη ανακοίνωση.

Η χρήση ψηφίδων υιοθετείται στη σύγχρονη μετεξέλιξη των pixels. Οι χρωματικές επιλογές και η ιδιαίτερη σημαντική στη χρήση τους συμπληρώνουν την Κτίση και δίνουν την αίσθηση αέναης κίνησης. Μπλε – θάλασσα – Λεμεσός, η πόλη που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο, Πράσινο – αειφόρα σκέψη, περιβαλλοντική συνείδηση, Γαλάζιο – ελευθερία, οικουμενικότητα, Βαθύ σκούρο κόκκινο – κύρος, δύναμη, μεγαλοπρέπεια. Όσον αφορά στη γραμματοσειρά, η Roboto Slab Seris παρέχει αναγνωσιμότητα, ευελιξία και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε ψηφιακά μέσα και πλατφόρμες.

Το τελικό λογότυπο προέκυψε σε  σχεδιασμό του Αναπληρωτή Καθηγητή και  μέλους της ομάδος, Ευριπίδη Ζαντίδη.

KΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με βασικό θέμα τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης, ενώ προκλήθηκε ένταση αυτή τη φορά για τον συντονιστή.