Λακωνική δήλωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία Τραμπ - Ερντογάν: «Aμερικανική υποστήριξη προς την Τουρκία»

Λακωνική δήλωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία Τραμπ - Ερντογάν: «Aμερικανική υποστήριξη προς την Τουρκία»

Με μία λακωνική δήλωση – σε αντίθεση με τις μακροσκελείς δηλώσεις έπειτα από συνομιλίες με διεθνείς ηγέτες – ο Λευκός Οίκος αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή (7/2) τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «συνομίλησαν για τη στενή μακρά σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και την κοινή τους δέσμευση να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές».

Από μέρους του Αμερικανού Προέδρου επαναβεβαιώθηκε «η αμερικανική υποστήριξη προς την Τουρκία, στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ». Επίσης, ο Πρόεδρος Τραμπ «καλωσόρισε τις συνεισφορές της Τουρκίας στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE