«Ιπτάμενοι μεταφορείς» στις Κεντρικές Φυλακές – Ενδεχόμενο παράδοσης κινητών στους κρατούμενους με την χρήση drone

«Ιπτάμενοι μεταφορείς» στις Κεντρικές Φυλακές – Ενδεχόμενο παράδοσης κινητών στους κρατούμενους με την χρήση drone

Εξετάζει η διεύθυνση των φυλακών το κατά πόσο drones «παραδίδουν» δέματα στους κρατούμενους των φυλακών.

Παράνομα αντικείμενα βρέθηκαν στην αυλή της πτέρυγας 2Α στις Κεντρικές Φυλακές, με την διευθύντρια των φυλακών να έχει διατάξει έρευνα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτης», πρόκειται για φορτιστές κινητών τηλεφώνων και ποτά, για τα οποία η διευθύντρια διέταξε να μελετηθεί το κλειστό σύστημα παρακολούθησης των φυλακών για να διευκρινιστεί από που προήλθαν.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπάρχει η πιθανότητα τα αντικείμενα να «μπήκαν» στις φυλακές από αέρος με την χρήση drone και αφέθηκαν στην αυλή με κάποιο άλλο άτομο, πιθανότατα φύλακας, να τα παρέλαβε και να τα άφησε στους κρατούμενους το πρωί. 

Οι υποψίες για τους «ιπτάμενους μεταφορείς» των παράνομων αντικειμένων στις φυλακές υπήρχαν από παλιά καθώς κατά καιρούς εντοπίζονταν παράνομα αντικείμενα στην κατοχή κρατούμενων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για την παράδοση αντικειμένων στους κρατούμενους, χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και άλλοι τρόποι, με το σύστημα τροφοδοσίας και την μετατροπή πυροσβεστήρων σε κρύπτες κινητών να είναι οι επικρατέστεροι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE