ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Αστυνομικός χαστούκισε πολίτη που πήγε να δει τον φίλο του στα κρατητήρια – Τον «έκαψε» η κάμερα

ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Αστυνομικός χαστούκισε πολίτη που πήγε να δει τον φίλο του στα κρατητήρια – Τον «έκαψε» η κάμερα

Ένα νέο περιστατικό βίας εναντίον πολίτη από αστυνομικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την Πέμπτη 09/02, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας κατάγραψε αστυνομικό να χαστουκίζει αλλοδαπό πολίτη ο οποίος ήταν επισκέπτης του σταθμού.

Όπως αναφέρεται, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τηv Πρόληψη τωv Βασανιστηρίων και της Απάvθρωπης ή Ταπειvωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας, ενημερώθηκε για το περιστατικό και ζήτησε να δει το βίντεο.

Κατά την προβολή του επίμαχου βίντεο, διακρίνεται ένας αστυνομικός ο οποίος χαστουκίζει αλλοδαπό πολίτη ο οποίος εκείνη την ώρα επισκέφθηκε τα κρατητήρια για να δει ένα ομοεθνή του.

Για την εν λογω υπόθεση ενημερώθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας ο οποίος αποτάθηκε στην Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ζητώντας τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Όπως πληροφορηθήκαμε, μετά το πόρισμα του ποινικού ανακριτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE